Nyheter

Tinnerholms pik: “Ge er inte på berg när det finns småsten”

Yoshimar Yotúns avgörande drömträff till 3–2 i all ära.
Snyggast mål i segern mot Djurgården var Anton Tinnerholms 1–0-mål.
I alla fall om du frågar högerbacken själv.
– Det får väl ni avgöra, men jag tycker att mitt mål är snäppet vassare eftersom det är med fel fot, säger Anton Tinnerholm med ett förvånansvärt bra pokerface.

Ettan kom (mot Åtvidabergs FF i allsvenskan 2014).

Tvåan kom (mot Zalgiris i Champions League 2015).

Och trean kom så småningom, för högerbacken Anton Tinnerholm, 26, som stod för 1–0-målet i den blytunga segern mot Djurgårdens IF och därmed gjorde sitt tredje mål i den himmelsblåa tröjan.

Med vänsterfoten, dessutom.
– Ja, det är inte varje dag haha. Nej, men jag har fått en högre utgångspunkt i år så det är väl ingen slump att jag står där. Jag försökte göra det bästa av det och den satt ju fint.

Vilket var snyggast, ditt eller Yoshis?
– Det får väl ni avgöra. Men jag tycker att mitt mål är snäppet vassare eftersom det är med fel fot, säger Anton Tinnerholm med ett förvånansvärt bra pokerface.

Tungviktsmötet med Djurgården blev en hetsig affär stundtals och de gula korten haglade från domaren Jonas Eriksson. En match helt i Anton Tinnerholms stil, alltså.
– Det är så det ska vara i en sån här match. Det var väl lite som mot IFK Göteborg, vi får inte matchen dit vi vill utan det blir en del kamp och de låser oss bra, säger högerbacken.

– Men jag tycker inte det går över gränsen, det ska vara lite grinigt och det är väl en underhållande match för er vid sidan om också så.

Det var också en match som blev betydligt mer spännande än de två senaste segrarna över först Gif Sundsvall [2–0] och sedan Halmstads BK [3–0].
– Jag tycker att vi visar att vi kan vinna fotbollsmatcher på olika sätt. I de två senaste matcherna har det varit stabila segrar medan vi i dag får två psykologiskt tuffa mål emot oss men lyckas ta tre poäng ändå, säger Anton Tinnerholm.

I slutskedet av matchen fick högerbacken också en rejäl kroppstackling av Djurgårdens Jesper Karlström, som renderade i ett gult kort. Men Tinnerholm lyckades ändå beundransvärt nog hålla sig på benen efter duellen.
– Ja, egentligen ville jag ju fortsätta min löpning men vi ledde med 3–2 så då tänkte jag att “jag kan väl ta en frispark då”. Jag känner mig bra tränad så de kan springa in i andra. Ge er inte på berg när det finns småsten, det är onödigt.

När Jo Inge Berget gör 2–2-målet springer Rosenberg snabbt och tar bollen från nätmaskorna och manar på laget. Säger det någonting om er i år?
– Ja, vi hade alla bara en tanke i huvudet, det var knappt inga som sprang fram och firade med “Jib” utan vi visar att vi inte är nöjda med 2–2 och en poäng i någon match.

Två insläppta på hemmaplan; det är ingenting som oroar?
– När vi gör tre mål så spelar det ingen roll. De kan göra nio om de vill, så länge vi gör tio och tar tre poäng så spelar det ingen roll, säger Anton Tinnerholm.

Kvällens målskytt, segerorganisatör och man-of-the-match.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close