MotorNyheter

Jimmy Eriksson radar upp pallplatserna

Jimmy Eriksson visade att pallplatsen i Blancpain GT Series-premiären på Misano för tre veckor sedan inte var någon tillfällighet genom att återigen beträda podiet i säsongens andra deltävling på Monza.

Eriksson från Tomelilla, som tävlar för Kristianstad Kartingklubb, slutade trea i söndagens tretimmarslopp på den klassiska italienska F1-banan, där han delade en Mercedes-AMG GT3 med förarkollegorna Maximilian Buhk (Tyskland) och Franck Perera (Frankrike).

Trion – som tävlar för tyska HTP Motorsport – körde hem resultatet i knivskarp konkurrens, med 50 bilar från 11 olika tillverkare till start i det första av säsongens så kallade Endurance Cup-lopp där tävlingstiden sträcker sig över minst tre timmar.

Förra Blancpain-deltävlingen på Misano ingick i det så kallade Sprint Cup-mästerskapet över lite kortare race på en timme. Jimmy Eriksson har därmed redan nu beträtt pallen i båda de tävlingstyper som utgör den sammanlagda Blancpain GT Series-säsongen.

– Detta är helt otroligt, säger Jimmy Eriksson.

– Det var ett väldigt bra race för oss och att stå på pallen för andra tävlingen i rad är fantastiskt. Dessutom känns det extra lovande att ha gjort de här två resultaten i två olika typer av lopp. Det visar att vi har en konkurrenskraftig helhet och för egen del vet jag nu också att jag kan hantera båda formaten. Det är faktiskt en väldigt skön känsla.   

Eriksson/Buhk/Perera startade loppet först på 16:e plats efter ett lite motigt tidskval, men avancerade stadigt i ett race som initialt fick avbrytas efter en masskrasch på det första varvet.

Buhk tog plats bakom ratten under den första timmen, och lämnade över som nia till Eriksson – som ansvarade för körningen under ett viktigt mittskede där han också satte ekipagets snabbaste varv. Perera tog sedan hand om avslutningen och fullbordade klättringen mot pallen när en framförvarande konkurrent tvingades bryta ett par varv från mål.

– Det har varit en otroligt positiv inledning på min karriär i det här mästerskapet, avslutar Eriksson.

– Inte bara resultatmässigt; det här har verkligen fått mig att inse hur bred motorsporten faktiskt är och vilka möjligheter som finns. Nu gäller det att försöka bibehålla den här nivån under resten av säsongen. Det blir inte lätt, men jag trivs otroligt väl just nu och jag är trygg i att vi har en bra bil och ett bra team i ryggen.

Söndagens lopp vanns av Lamborghini-trion Christian Engelhart (GER)/Andrea Caldarelli (ITA)/Mirko Bortolotti (ITA). Eriksson/Buhk/Perera var efter tre timmars körning 38 sekunder från seger.

Nästa deltävling för Blancpain GT Series avgörs på brittiska Brands Hatch den 6-7 maj.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close