IK PanternIshockeyNyheter

Pantern fyndar i Norge

Ytterligare två spelare är klara för spel i IK Pantern den kommande säsongen.

I Stjernen i Norge hämtar Malmölaget Andreas Heier (bilden, Foto: Bildbyrån) och i Troja Ljungby Stefan Söder. Båda förstärker forwardssidan och Söders kontrakt är på ett år och Heiers på två.

_  Stefan Söder är en spelare vi har full koll på då han spelat i söderettan i många år. Stefan är en spelskicklig rightare som är stark med pucken och har en lång erfarenhet av produktion.  Stefan kommer att vara en bricka vi saknade förra säsongen, säger Panterns klubbchef Joakim Tillgren.

Andreas Heier beskriver han så här:

_ Andreas är en kreativ, offensiv spelare med god skridskoåkning. Även Andreas har haft en god produktion, bra storlek och på gränsen till Norska Landslaget. Han har en bra karaktär utefter hur vi vill rekrytera spelare till Pantern och har känningar i gruppen.

Fram till januari 2017 spelade Andreas Heier i MODO. Då hade han spelat 32 matcher i Hockeyallsvenskan, men parterna kom överens om att bryta kontraktet med den 23-årige norrmannen. MODO var den första klubben han representerade utanför Norge.

27-årige Stefan Söder som är spelade juniorhockey i Hammarby och Djurgården gjorde i år 38 poäng på 38 matcher i division 1 för Troja. I Allsvenskan har han spelat för Almtuna, VIK Västerås och Örebro HK.

I veckan förlängde IK Pantern även kontraktet för backen Andreas Söderberg, något Joakim Tillgren jobbat med intensivt ett bra tag med att få till. Nu är det klart och förlängningen gäller i ett år.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close