Nyheter

Alex Ferguson till Malmö 23 maj

Sir Alex Ferguson, legendarisk manager för Manchester United, kommer till Malmö och Jägersro i maj.
75–årige Ferguson, som slutade i United efter säsongen 2013 då klubben vann sin trettonde ligatitel under hans ledning, är inte bara en stor fotbollstränare utan också en stor galoppentusiast.

Stjärnan Rock of Gibraltar tävlade i Sir Alex’s färger och som kuriosa kan vi nämna att han lät döpa en av sina galopphästar till Hairdryer (Hårtorken) som är ett slanguttryck för de utskällningar han kunde ge spelarna när han inte var nöjd med resultatet.
Det är som galoppentusiast som Sir Alex kommer till Jägersro galopp den 23 maj för att dela ut sitt speciella hederspris i Sir Alex Ferguson Trophy.
– Vi är naturligtvis mycket glada att han vill komma och förgylla vår ”Prammskväll” den 23 maj, säger Bo Gillborg på Jägersro galopp.

Hela tävlingsdagen går i en brittisk anda och kallas British Day at the races vilket betyder att det också finns möjligheter för besökarna att njuta av en darttävling, klassiska engelska drycker och brittiska sportbilar.
Höjdpunkten vid sidan av Sir Alex Ferguson Trophy blir Pramms Memorial med 1 200 000 kronor i prissumma och en rad andra topplöpningar.
Jägersro galopp är huvudattraktion för det svenska spelet den kvällen och ATG erbjuder V64 med Dagens dubbel.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close