skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Hägg-Johansson förstörde MFF-festen – igen

Lucas Hägg-Johansson älskar att spela mot Malmö FF.
Kalmarmålvakten, som har ett förflutet i MFF-klacken, har gjort två matcher i allsvenskan. Båda har varit mot Malmö FF – och i båda har han berövat sitt gamla favoritlag på segern.
– Jag möter gärna dem varje gång, det är inga problem, säger Malmökillen med ett leende.

För några år sedan var 22-åringen en hängiven MFF-supporter som ofta stod i Malmö FF-klacken och sjöng fram sitt favoritlag.

Numera ligger han bakom två tunga poängtapp för ”de himmelsblå” genom två riktigt stabila målvaktsinsatser mellan Kalmar FF-stolparna.

Hösten 2016 gjorde han allsvensk debut i 1–1-matchen mot Malmö FF på Guldfågeln arena.

Och i dag fick han hålla nollan när Kalmar FF stängde ner serieledaren fullständigt till 0–0.
– Det känns givetvis bra. Vi har ju haft det rätt så tufft här inledningsvis, säger Lucas Hägg-Johansson.

”Rätt så tufft”, ja.

Före krysset mot MFF hade Kalmar FF bara plockat en poäng på fyra matcher och det har snackats om ett krisande lag där inte mycket tyckts ha fungerat spelmässigt.
– Ja, ”kris” har varit en rubrik som medierna trivs ganska bra med. Jag känner att ”kris” är lite att ta i, men givetvis har det inte sett bra ut.

En inledning som man inte riktigt kan lasta Hägg-Johansson för heller, då han har fått nöta bänk till förmån för förstekeepern Ole Söderberg.

Men i hemmamatchen mot Malmö FF stoppade en lårskada Söderberg från spel – och då fick Hägg-Johansson återigen visa framfötterna mot sitt gamla favoritlag.
– Det har gått ganska bra emot dem. Jag möter gärna dem varje gång, det är inga problem, säger Malmökillen med ett leende.
– Det är bara skoj.

Hur är det att spela framför den MFF-klack, som du en gång stått i?

– Jag känner en del av de killarna fortfarande, många är nära vänner till mig. Vi gick olika vägar i livet, men så är det. Jag tror alla tycker att det bara är kul faktiskt, säger Lucas Hägg-Johansson.

Det lät som att du fick utstå ett och ett annat glåpord från dem när de tyckte att du maskade i slutet av matchen?
– Haha ja, de tyckte väl att jag softade lite väl hårt. Men jag tycker inte att det var något jätteöverdrivet, även om jag förstår deras frustration också. Matchen såg väl inte ut som de hade velat.

På presskonferensen efteråt sa Peter Swärdh att den här prestationen kunde symbolisera en ”nystart” för Lucas Hägg-Johanssons Kalmar FF.

En känsla som målvakten delar.
– Nu är vi här och har gjort en bra prestation mot serieledaren, det är nog många som sträcker på ryggarna efter det här, säger målvakten.

– Sen får vi får se framöver hur det går. Men för tillfället känns det ganska bra i alla fall.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close