Nyheter

Inför ärkederbyt Hörby-Eslöv – “Vi vinner med 2-0”

Hörby FF har fått en kalasstart som nykomlingar i division tre.
Två omgångar har inneburit två segrar och nu väntar folkfest när Eslövs BK kommer på besök.

Division tre södra innehåller flera intressanta derbyn. Hörby och Eslöv gör upp om den ytterst åtråvärda titeln “Bäst i mellanskåne” och under torsdagskvällen har de förstnämnda chansen att göra ett ryck.
I de två inledande omgångarna slog de först Lunds SK på hemmaplan (3-2) och följde upp med bortaseger (0-1) mot IF Lödde.
Eslövs BK förlorade sin premiär mot just Lödde med 2-3, men följde å andra sidan upp med att spela oavgjort (1-1) borta mot seriefavoriten IFK Trelleborg.

Fitim Zeneli är innermittfältaren i Hörby FF som mycket kretsar kring.
Hur är läget?
– Bara bra. Både med mig och truppen?
Hur har steget från serieseger i division fem i fjor till division tre i år varit för dig?
– Sedan jag satte min fot i Hörby har jag spelat 90 minuter i varje match. Jag har ju spelat division tre tidigare med Höörs IS även om det var för fem år sedan. Den här division tre serien är nog lite sämre än den jag spelade i då.

Vad säger du om inledningen på säsongen för er del?
– Resultatmässigt har det varit bra, vi har varit förtjänta av sex poäng. Premiären spelades hemma på konstgräset i snöblandat regn, ikväll blir det riktigt gräs även om planen inte är i bästa skick.
– Det kommer att bli en match med mycket kämpande och där varje duell ska vinnas. Egentligen vill vi spela finare fotboll, men är det derby så är det. Eslöv är ett lag som, tja, det enda de kan är att springa…

Klubben verkar tro på mycket publik?
– Lite synd är det att vi spelar en vardag. hade det varit en fredagkväll eller en helg så hade det nog kommit mer folk. Men vi hoppas på över 1000 personer i publiken.

Ni är knappa favoriter enligt spelbolagen?
– Det ska vi vara också. Matchen slutar 2-0 till oss. Fisnik Alaj gör båda målen. Nu börjar han komma i toppform.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close