IK PanternIshockeyNyheter

Pålitlig målskytt till Pantern

Leksandsfostrade forwarden Olle Liss, som den här säsongen gjorde 23 mål för Västervik i HockeyAllsvenskan, är klar för IK Pantern.

– Egentligen kvittar det vem som gör målen, men det känns inte fel att få in en spelare som de senaste säsongerna konsekvent gjort många mål, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren.

I Västervik blev det alltså 23 mål. Säsongen före spelade Olle Liss (bilden, Foto: Bildbyrån) i Aalborg Pirates i Danmark och kom upp i 25. Säsongen innan dess blev det 24 i Kristianstad.

– Dessutom är han rightare, vilket vi kommer att ha nytta av bland annat i powerplay. I år hade vi bara en rightare. Om vi får klart med Marcus Sylvegård från Malmö Redhawks som vi hoppas på, kommer vi nu att ha fem. Det är stor skillnad, betonar Joakim Tillgren.

Har det blivit lättare att värva till Pantern efter de två senaste säsongernas framgångar?

– Jag skulle ljuga om jag inte sa ja. Dels har det gått bra, dels har vi blivit mer kända. Sedan är det givetvis ett plus att vi visat att spelare kunnat gå vidare från oss till Malmö Redhawks och andra SHL-klubbar.

– Måndag och tisdag den här veckan har vi haft tester med spelarna och många av de som kommit in som nya i truppen har sagt att de är överraskade av hur bra förutsättningar vi har i Malmö Isstadion med gym, omklädningsrum och så vidare. Där står vi oss väldigt väl och har det bättre än många av våra konkurrenter. När det blir mer känt kommer det att gynna Pantern.

Kommer ni att ta ett steg till och få en bättre trupp i år?

– Det är känslan. Sedan måste man ju få ihop det också och få det att fungera som ett lag. Men jag tycker att vi kommer att få en bättre balans och fler spelare med tydliga roller.

– Nu kan jag luta mig lite tillbaka och syssla med andra grejer för bygget av truppen är nästan klart.

Men ni saknar väl fortfarande ett par pjäser, bland annat har ni bara en målvakt?

_ Egentligen har vi två. Jag är muntligen överens med en till. Men vi väntar av skilda skäl ett tag med att gå ut med att det är klart, säger Joakim Tillgren.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close