skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Så ska LUGI satsa på sina elittränare

LUGI Handboll låter idag meddela att klubben ingår innovativt samarbete med Mercuri Urval.
I ett pressmedelande förklarar LUGI:
”Att utveckla handbollen är så mycket mer än bara taktik, teknik och fysik. Vi vill vara innovativa och öppna nya dörrar och lyfta in perspektiv från andra håll än från handbollsvärlden. Som ett första led i detta har LUGI ingått ett samarbete med Mercuri Urval som innebär att LUGI:s elittränare nu går en ledarskapsutbildning tillsammans med chefer från näringslivet.”

”Genom att låta Tomas Axnér och Dragan Brljevic få utveckla sitt ledarskap och få ett aktivt ledarstöd ser vi nya möjligheter som vi kan dra nytta av i hela verksamheten” skriver klubben.
Mercuri Urval är en ny partner i LUGIS nätverk som idag har verksamhet i 24 länder och arbetar med
Talent Management, chefsrekrytering och rådgivning med koppling till strategi och ledarskap.
– För oss är engagemanget i idrott och föreningsliv ett sätt att bidra till samhällsutvecklingen, säger Christian Nyhlén, Senior Vice President på Mercuri Urval.
– Idrottsföreningarna spelar en oerhört viktig roll i att få barn och ungdomar att växa som människor och som dessutom får en hälsa som man bär med sig resten av livet. Dessutom är det en väldigt intressant plattform för oss att utveckla högpresterande team, något som vi redan arbetar med i näringslivet men som verkligen ställs på sin spets inom elitidrotten.
– För oss är LUGI en drömpartner i detta sammanhang! Med sin fina tradition med både bredd och spets, goda värdegrund och starka varumärke är det en verksamhet, vars utveckling vi gärna vill bidra till.

LUGI:s klubbchef Patrik Bengtsson:
– Vi ser stor potential i att få tillgång till verktyg som används i näringslivet. Mercuri Urval har erfarenhet av att supportera och coacha ledare i många typer av organisationer och vi ser en spännande korsbefruktning mellan idrotten och näringslivet.

Tomas Axner, huvudtränare för herrelitlaget:
– Jag känner att handbollen är ett område där jag har både gedigen erfarenhet och kunskap efter många år som professionell handbollsspelare på högsta nivå och som tränare för ett elitlag i Sverige.
– Men nästa steg för mig för att ta det där sista steget är att utvecklas som ledare och att hitta nya sätt att tänka och agera. Det finns en oerhörd potential i det.

Dragan Brljevic, huvudtränare för damelitlaget:
– Lika mycket som jag älskar handboll i alla dess former, och vill fortsätta min innovativa resa, så behöver jag också utveckla det mentala i mitt ledarskap. Jag ser fram emot nästa steg i min personliga utveckling.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close