Nyheter

Skånska stipendiater: Han driver på ungdomarna i Veberöd

I Veberöds HK finner vi en av de 200 personerna som fått ta del av Sparbankstiftelsernas idrottsledarstipendium, Bengt Stråhle.

Bengt Stråhle är en av de eldsjälar som fått Sparbanksstiftelserna idrottsledarstipendium i samarbete med Skåneidrotten. Berätta Bengt, vad är din historia i Veberöds HK?
– Ja min historia är rätt kort faktiskt. Jag började där för ungefär tre år sedan. Då var jag med och startade upp ett lag med pojkar födda 07. Så jag satte igång min ledarkarriär där för dem. Sen har jag följt och varit med dem nu i tre års tid.


Trots att du inte varit där så länge är ändå tre år god tid att vara med om en del, vad skulle du hålla fram som ditt främsta minne så här långt?

– Det måste vara Lundaspelen 2016, förra året då. Det var inte någon direkt situation eller så, men det var första gången vi spelade på stor plan och killarna gjorde en fantastisk insats. Det var många matcher men vi har väldigt roligt tillsammans. Så det minns jag gärna tillbaka på med glädje.


Bengt har inte några enorma planer inom det närmsta utan trivs bra i Veberöds HK.

– Jag är fortfarande kvar som ledare för pojkar 07 och även de födda 08 nu. Jag tycker detta är rätt lagom nivå för mig just nu. Sen får jag väl se hur långt den kunskapen jag har räcker för att vara ledare för just de här killarna eller om man får börja om med lite yngre årskullar längre fram.
– Jag har inga direkt huvudmål mer än så här, utan det är att se till att killarna har så kul de kan nu men handbollen.

Det betyder mycket för Bengt att få detta erkännandet trots sin hittills korta resa med föreningen. Stipendiet är på 10 000 kronor där 3000 kronor går till klubben och där stipendiaten får resterande, men vad pengarna ska gå till har han inte ännu bestämt.
– Nej, jag har inte hunnit fundera på hur jag ska använda dessa pengarna till än. Jag blev väldigt överraskad när jag fick höra att jag hade vunnit. Jag visste att klubben hade nominerat mig men jag var inte alls förberedd på att vinna. Bara det att klubben hade nominerat mig glädje mig mycket. Det tyder ju på att man gör ett bra bra jobb.
Man vill ju så klart att de som håller på med detta, om de är de jag tränar eller övriga, får hålla igång så länge de tycker det är roligt. Så det är ju målet framöver också, att bibehålla dem och deras intresse så länge som möjligt.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close