Nyheter

Skånska Stipendiater: Hon kombinerar division två med ledarskapet

På Ystadsvägen i Malmö ligger ett rött trähus vid Heleneholms idrottsplats. Här inne huserar Dalhems IF, handbollsklubben som nu kommer slås ihop med HK Malmö.
En av de som jobbar i föreningen är Hanna Jakobsson, som via en nominering från föreningens styrelse nu blivit en av de 200 eldsjälarna som fått idrottsledarstipendium från Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

– Ja jag började spela här i klubben när jag var 13-14 år ungefär, sen dess har jag alltid varit här.
Jag halkade mer eller mindre på ett bananskal in i tränarrollen. Det började med att jag hjälte till att leda detta laget och tyckte direkt det var jättekul. Så just nu både spelar jag i vårt division 2-lag och tränar flickor på 14-15 år.

Har du något minne från tiden i klubben som sticker ut lite utöver andra?
– Som tränare är det från nu i år när vi som lite underdogs lyckades att ta oss tjejerna jag tränar till steg 4 i SM.

Vad ser du dig själv som mest just nu då, spelare eller tränare?

– Nu ser jag mig mer som tränare faktiskt. Efter att jag var tvungen att ta den här rollen så har jag nu växt in i den lite mer och det känns som den passar mig bättre. Det är verkligen jättekul att se hur tjejerna utvecklas och hur kul de har.

Har du några speciella projekt på gång, något som du känner att du kan öronmärka dessa pengarna till?
– Det största projektet för klubben just nu är ju sammanslagningen med HK Malmö. Men det har varit en lång säsong och att vi har gått till steg 4 i SM, det har ju kostat en del pengar, så det finns säkert bra ställen att lägga just dessa pengarna men om jag ska vara helt ärlig har jag inte hunnit tänka riktigt på det än.
Det var ju jättekul att få det här stipendiet, det var en kompis som hade sett listan över vinnare och som då hade sett mitt namn där. Jag vet att det var styrelsen som nominerat mig och det känns ju skönt att ha det stödet. Det visar ju att man gör något rätt, det är mycket jobb och slit man lägger ner trots allt.

– Martin Sánchez Grahn

Läs även:

200 skånska idrottsledare prisas – här är hela listan

Relaterade artiklar

Back to top button
Close