FotbollNyheter

Benskydd hjälpte Kristianstads DFF till segern

Amanda Edgren (bilden) gjorde både 2-0 och 3-0 när Kristianstads DFF besegrade LB07 med 3-0 i det allsvenska derbyt på Limhamns IP.

– Klart att det gick så när hon spelade med Margrét Lára Viðarsdóttirs benskydd. De som gör det gör mål, berättade KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir med ett stort leende.

Och Edgren uteslöt inte helt att det hade betydelse.

– En lagkamrat sa till mig att spela med de här skydden. Då blir det mål och det blev det ju.

Margrét Lára Viðarsdóttir gjorde massor med mål i Kristianstadströjan. När hon lämnade blev det svårare att näta och på frågan om ingen spelade i de där gyllene benskydden förra året svarade KDFF-tränaren kort och koncist.

– Nä.

Amanda Edgrens 2-0-mål kom i den 13:e minuten. Då hade Rita Chikwelu redan nickat in 1-0. Tvåan kom på en hörna där LB07 var oerhört svagt i försvarsspelet och helt enkelt inte fick undan bollen. När Amanda Edgren satte dit 2-0 hade redan två andra KDFF-spelare nickat mot målet. 3-0 dröjde till ett par minuter före paussignalen. Amanda Edgren fick på ett riktigt kanonskott.

Tvåmålsskytten som sänkte LB07 har spelat i – LB07.

– Jag spelade här ett par månader 2014 när jag var utlånad från Kopparbergs/Göteborg. Det var kul och jag tyckte det var jätteroligt att de gick upp. Fyra lag från Skåne i Damallsvenskan är bra och jag tror att LB07 kommer att klara sig kvar.

Och LB07-tränaren Sven Sjunnesson visade – på sitt eget sätt – att han kom ihåg Amanda.

– Vad i helvete är det du håller på med, göra två mål på ditt gamla lag?

Efter matchen framhöll Elisabet Gunnarsdottir hur skönt det var att äntligen få vinna en match.

– Vi har inte vunnit i Damallsvenskan sedan i augusti. Jag tror inte att det är många som fattar hur det känns att gå utan seger så lång tid. Utan att vi pratat så mycket om det har det varit tufft.

– Nu hade vi öppnat serien i år med bra spel i två matcher utan att få utdelning. Idag var vi dock betydligt mer aggressiva i den sista tredjedelen och det gav resultat. I den första halvleken dominerade vi totalt. Vi hade 100 procent och lite till. Sedan hämtade LB07 upp sig och visade att man är ett riktigt bra fotbollslag, konstaterade hon.

KDFF var dock hur stabilt som helst i sitt lägre försvarsspel efter pausen och när Brett Maron ett fåtal gånger fick chansen att visa att hon är en duktig målvakt tog hon den. Med besked!

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close