skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

LB07 och KDFF jagar första segern

I den tredje omgången av damallsvenskan tar LB07 idag emot Kristianstad DFF.
– Nu är vi inne i det Allsvenska tempot, säger hemmalagets tränare Sven Sjunnesson.

Efter 0-3-förlusten borta mot mästarinnorna från Linköping hämtade sig nykomlingen LB07 snabbt.
I hemmapremiären var man fyra sekunder från full pott mot det förväntade topplaget Piteå, men norrlänningarna kvitterade på övertid.
Har ni kunnat hämta er efter Piteåödet?
– Jodå, visst var det ett tråkigt slut på den matchen och direkt efteråt var det djäkligt tungt.
– Samtidigt, med några dagars distans, så tycker jag att det var ett rättvist resultat spelmässigt. En poäng efter två matcher var någonting som vi budgeterat med.

Sven Sjunnesson betonar att det är det tempomässiga steget från Elitettan till Allsvenskan som varit viktigast att ta. En spelmässig acklimatisering.
– Framöver när vi hamnar i liknande situationer som mot Piteå, att vi leder med 1-0, så gäller finna ytor där vi kan behålla bollen. Problemet är att vi aldrig behövde göra det i elitettan, oftast hade vi avgjort matcherna innan slutminuten eftersom vi var överlägsna i den serien. I Allsvenskan behöver vi vara mer cyniska. Det lär vi oss mer och mer nu; att spela mer taktiskt vissa perioder.
Och det tror du att ni klarar?
– jadå. Nu är spelarna inne i det. De vet vad som händer, vilka möjligheter och problem som de blivit bra på att hantera. Vi blir mer och mer förberedda.
Vd är du mest nöjd med efter två matcher?
– Att vi i LB07 fortfarande kan stå för den fotbollen vi vill spela; possessionspel där vi spelar oss fram via alla lagdelar. Tempofylld och teknisk fotboll.

Hur resonerar du inför mötet med Kristianstad?
– Vi hade spekulerat inna säsongen om att den första och andra matchen var viktiga för att finna tempot. Nu i den tredje och fjärde omgången möter vi Kristianstad och Vittsjö – lag som vi borde vara är jämna med. Nu kommer kravbilden. Nu är det mer press på oss. Vi ska kunna ta tre poäng.
– Kristianstad har bekymmer, efter två matcher har de inga mål eller poäng (efter två 0-1-förluster mot Vittsjö och Örebro). Då kan man fråga sig hur de vill spela mot oss.

LB07 förlorade mot just Kristianstad med 3-0 i en träningsmatch för två månader sedan.
– Det kan vara nyttigt för oss. I fjor innan premiären av Elitettan mötte vi Växjö i en träningsmatch och fick torsk med 2-6. I den andra seriematchen vann vi med 3-1…

Blir det några förndringar i startelvan?
– Evelina Parikka har en muskelskada och kan inte spela Michaela Johnsson går rakt in i laget.
– Annars är Olivia Welin borta till hösten och Malin Gunnarsson är ej i matchform ännu. Erlandsson knäskadade sig innan serien. Lite otur är det, å andra sidan så var vi i fjor i princip skadefria.
– Mot Piteå var jag imponerad över att det kom 485 skådare i första matchen. Det tyder på intresse för LB07. Nu gäller det att börja vinna matcher också, säger sven Sjunnesson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close