FotbollLB07Nyheter

LB07-tränare totalsågade det egna lagets insats

Inget fungerade för LB07 i derbyt mot Kristianstads DFF.

Tränaren Sven Sjunnesson (bilden) tog också fram den stora motorsågen i efter matchen-analysen sedan Kristianstads DFF vunnit derbyt med 3-0.

– Vi agerade som ett flicklag, var helt ute och cyklade på alla positioner och organisationen var totalt värdelös!

Att det bara stod 0-3 efter den första halvleken var nästan en gåva, tyckte han.

– Det kunde varit ett par mål värre.

Och inte ens det faktum att det blev 0-0 i den andra halvleken och att motståndartränaren Elisabet Gunnarsdottir berömde LB07 för att laget lyfte spelet gjorde honom särskilt mycket gladare.

– Jag vet inte om vi blev så mycket bättre egentligen. Det var snarare Kristianstad som backade hem och försvarade och det är de jättebra på sedan flera år tillbaka. Vi gjorde en dåligt genomförd match. Det är inte okej och fortsätter vi så här finns det inte en chans att vi klarar nytt kontrakt i Allsvenskan.

När Gunnarsdottir påpekade hur glad hon var över att äntligen få vinna efter att inte ha gjort det sedan augusti kontrade han dessutom snabbt.

– Vi har fortfarande aldrig vunnit i Allsvenskan. Det är mycket värre!

Ett av de stora problemen var att LB07 inte genomförde taktiken man kommit överens om.

– Spelet skulle vara brett och vi ville få ut bollen på kanterna. Istället körde vi konsekvent i mitten där vi blev av med bollen och sedan svårt sårade. Men vi bara fortsatte…

Att 2-0 kom på en hörna och 1-0 på ett inlägg var heller ingen slump. LB07 hade förtvivlat svårt att försvara sig på defensiva fasta situationer och samtliga Kristianstads DFF:s sju hörnor kunde gett ett baklängesmål. En av de stora skillnaderna mellan de två halvlekarna var att Kristianstad bara hade en hörna i den andra mot sju i den första.

– I Damallsvenskan är väldigt många lag bra på hörnor. Därför gäller det att undvika att ge bort onödiga sådana. Men när vi körde i mitten och gick bort oss fick dom alldeles för enkelt att sätta press på vårt försvar och då gav vi bort lägen. Vi får inte vara så här naiva.

Sven Sjunnesson har dock inga som helst tankar på att LB07 ska överge att vara ett passningsdrivet, spelande lag och klara sig kvar i högstaserien på det viset. Trots att många nykomlingar tidigare mest satsat på försvarsspelet.

– Jag viker inte en tum där. Vi ska inte vara naiva och vi ska väga lägena, men vi ska vara ett spelande lag. Det är det bästa för oss och för svensk damfotboll. Alla landslagen tjongar ju bara!

Mia Persson fick priset som bäste spelare i LB07 och det var ett bra val.

Matchen blev fördröjd i en halvtimme på grund av att konstgräsplanen på Limhamns IP var alldeles för blöt och hal efter det täta regnandet. När den kom igång var det dock uppehåll och spelet flöt på hyfsat. Sista tio kom ösregnet tillbaka och då blev det mer plask och lek än fotboll. När kylan dessutom bet fast riktigt ordentligt satt de flesta av de 237 åskådarna och hoppades på att domaren Lovisa Johansson inte skulle lägga till någon tid.

Det gjorde hon, två minuter.

Men sedan var det slut på pinan för LB07.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close