FotbollMalmö FFNyheter

Ny ungdomsseger för MFF mot IFK Göteborg

Hittills i år har MFF mött IFK Göteborg fyra gånger i de äldre ungdomsklasserna.

I U21-serien har lagen mötts två gånger. Båda gångerna har MFF vunnit med 5-0.

I U19 blev det 3-0 till MFF hemma på Kroksbäcks IP.

Och nu följde U17 upp med att också vinna med 3-0.

Sammanlagt 16-0 är rätt hyfsat…

U17-laget gjorde en stark insats.

– I alla de tidigare matcherna i år i serien har vi spelat bra i en halvlek och betydligt sämre i en. Nu gjorde vi två bra, säger U17-tränaren Robin Asterhed.

– Avslutningen mot Mjällby senast var stark och gav nog inspiration. Vi såg hur vår högstanivå kunde vara och har haft fina träningar efter det. Och även om IFK Göteborg är mer direkta i sitt spel och spelar rätt tidigt på sina forwards är de inte riktigt lika välorganiserade som Mjällby och Falkenberg har varit.

– Göteborg försökte pressa oss högre och när vi då spelat oss loss får vi mer ytor att spela på och eftersom de går högre med sina forwards finns det mer ytor mellan deras anfall och mittfält och även mellan försvar och mittfält. Därför tyckte jag att vi kontrollerade matchen bättre.Nu var vi bra på att få kontroll på bollen och styra spelet.

1-0 till MFF kom strax före paus och gjordes av Patriot Sejdiu.

2-0 gjorde Jakob Radgowski strax efter pausen.

3-0 satte Amel Mujanic.

Startelvan såg ut så här:

Måns Ingvarsson – Albin Sundgren, Victor Larsson, Johan Rapp (bilden, foto: Bildbyrån), Yahya Kalley – Gustaf Winroth, Melker Nilsson, Amel Mujanic – Patriot Sejdiu, Amel Crnalic, Jakob Radgowski.

– I vår ambition att vara trygga med bollen kommer det att bli många situationer där vi bjuder motståndarna på chanser. I de senaste matcherna har motståndarna gjort mål på våra misstag. Därför var det trevligt att se att vi inte bjöd på någonting sånt den här matchen, säger Robin Asterhed.

Mot slutet missade MFF en chans att göra 4-0. Domaren Dino Demo från Lund dömde en straff som inhopparen Granit Rushiti brände.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close