skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Konate: Jag har en mycket bra dialog med MFF

När Behrang Safari flyttas in som mittback eller saknas öppnar det för Pa Konate.

Senaste gången Pa Konate (bilden, Foto: Bildbyrån) spelade från start var i Halmstad mot HBK, men tittar man på inhoppen har han faktiskt fått speltid i fyra av de fem matcherna som MFF hittills spelat. Och när Lasse Nielsen nu inte kan vara med mot Örebro SK talar det mesta för att Safari flyttas in ett steg och att Pa på nytt springer där ute på vänsterkanten.

Att vänsterbackrollen förändrats i MFF tycker han dessutom att han klarat att anpassa sig till.

– Det är lite annorlunda, man blir mer med i speluppbyggnaden i år. Men vi har jobbat mycket med det under försäsongen och jag tycker att jag gjort framsteg och blivit bättre och bättre. Som fotbollsspelare är det bara bra att kunna spela på olika sätt.

Att det är högerkanten med Anton Tinnerholm som ska attackera har också betytt att Pa Konate fått anpassa sig.

– Själv vill jag ju springa och löpa, men man får anpassa sig, Det viktiga är att vara med inne på banan och kan jag göra ett bra jobb och tillfredsställa laget genom att spela annorlunda än tidigare så gör jag gärna det, påpekar Pa Konate.

Du är en av många spelare som bara har kontrakt det här året. Hur är läget, förhandlar ni om en förlängning?

– Jag är absolut öppen för att förhandla om en förlängning. Det är klart att jag är det. Vi har en väldigt bra dialog. Jag är i Malmö, har alltid varit i Malmö och det är här mina tankar finns. MFF är min klubb.

Hur mycket påverkas situationen av att du fått spela mer den sista tiden?

– Det vet jag faktiskt inte. Hoppas det visar att de tror på mig.

Finns det någon annan klubb som visat ett konkret intresse för dig om det inte skulle bli MFF?

– Ärligt talat har jag absolut ingen aning! Jag har ingen koll. Det är agenten som sköter allt sånt och jag tycker att det ska vara så också så att jag kan fokusera på mitt eget. Det är rätt skönt att slippa veta.

Det blev mycket snack om att Kalmar FF lät bli att vattna planen. Hur mycket betydde det?

– Visst påverkar det. På en våt plan sticker bollen och det går mycket snabbare. Lag som vill spela får en fördel. Men vattnad eller ovattnad ska inte göra någon skillnad för oss. Vi ska spela vårt spel ändå och att de lät bli var ingen faktor när det gällde hur matchen slutade.

Tror du att Örebro SK kommer att spela annorlunda är Kalmar FF?

– Jag tycker att Örebro är ett spelande lag. När jag spelade mot dem ifjor minns jag att de inte alls var som Kalmar senast utan ville rulla boll. De har ett bra mittfält, säger Pa Konate.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close