FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Länge sedan ÖSK var en enkel uppgift

Mållöst borta mot Kalmar FF var inte bra, men det ändrade ingenting i att MFF efter fem omgångar leder serien, är obesegrat borta och tagit full pott hemma.

Förlust mot Örebro SK skulle dock ställa till det rejält i säsongsinledningen.

Oavgjort hade heller inte varit bra eftersom MFF då fått en start med tre oavgjorda på sex matcher. För många kryss äter sakta, men säkert sönder lagen som jagar SM-guld.

Så därför är uppgiften att slå ett lag som MFF faktiskt länge haft rätt svårt att besegra på hemmaplan.

Glaset är halvfullt-tolkningen säger att det borde vara dags för en islossning.

Glaset är halvtomt-diton är att gräva ner sig i traditionen som säger att:

 

Ifjor vann MFF med 1-0 sedan laget i stort sett sovit sig genom första kvarten. Sedan var MFF bäst, men ÖSK borde tagit ledningen.

2015 slutade det 2-2. Agon Mehmeti räddade MFF med ett mål fem minuter in på tilläggstiden.

2014 blev det seger med 3-2. Örebro SK ledde med 2-0 och Markus Rosenberg avgjorde i den 89:e minuten.

2012 slutade matchen 1-1. I den 29:e omgången, mitt i guldjakten.

Så när jag imorgon beger mig till Swedbank stadion och på vägen in träffar MFF:are som säger att ÖSK bara ska besegras, dessutom lätt, kommer jag att hålla med. Samtidigt som jag vet att det inte är så det brukar se ut.

 

Anders “AC” Christiansen och Markus Rosenberg är tillbaka i startelvan. Det gör givetvis laget bättre.

Mycket bättre.

Enligt Fotbollskanelens Andréas Sundberg kommer Alexander Jeremejeff att starta bredvid Rosenberg i anfallet.

Eftersom det även ryktas om att det är dags att vila Erdal Rakip och Yoshimar Yotun skulle det ge följande MFF-elva:

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Franz Brorsson, Pa Konate – Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff.

Det öppnar faktiskt för flera intressanta alternativ i anfallsspelet. Bland annat kan Jeremejeff droppa en bit och Cibicki, Berget och Rosenberg attackera i djupet. Det är ett modigt uppställt lag, offensivt och mer tempofyllt än elvan mot Kalmar FF.

Dessutom är Mattias Svanberg och Tobias Sana tillbaka i truppen och tillgängliga för inhopp. Samma gäller för Allsvenskans passningskung Magnus Wolff Eikrem.

Med både Eikrem och Yotun utanför elvan borde dock MFF tappa en hel del i precisionen på hörnor och andra fasta situationer.

Om Fotbollskanalens startelva stämmer innebär det också att på bänken sitter en målvakt, en mittback och fem mittfältare.

 

Över 19 000 biljetter är sålda. Det är riktigt bra. Frågan är dock hur många som kommer att vara på plats och räknas in i den officiella publiksiffran?

En helgdag direkt efter en söndag är ingen höjdare när det gäller att fylla företagsplatserna och starttiden 15.00 är en direkt kollision med 1 maj-firandet i Folkets Park. Jag tror inte att just det har så stor betydelse, men jag är rätt säker på att Eric Persson inte hade gillat det.

ole1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close