FotbollMalmö FFNyheter

MFF utan Nielsen och Vindheim

Lasse Nielsen är kvar i trappan efter sin hjärnskakning och Andreas Vindheim har blivit magsjuk. Därför saknas de i MFF-truppen mot Örebro SK. Istället kommer både Mattias Svanberg och Tobias Sana tillbaka bland de 18.

– Egentligen inga konstigheter med Lasse. Han har påbörjat hjärntrappan efter smällen han fick mot Kalmar FF och har kommit till det andra steget. Det innebär aerobisk belastning och den genomför han inomhus idag. Han cyklar och gör lite styrketräning för att få upp pulsen och se hur huvudet reagerar. Än så länge är han helt symptomfri och mår bra och som vi gick ut med tidigare mådde han faktiskt bra redan när han kom hem på natten efter matchen, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Normalt sett tar det cirka en vecka att gå igenom alla – de obligatoriska – stegen i trappan. Men Robertsson utesluter inte att det kan ta någon dag till den här gången.

– Då det handlar om en ny belastning efter den förra hjärnskakningen är vi noga med trappan nu igen och vill inte förhasta eller chansa även om han mår bra. Vi följer helt enkelt rekommendationerna i svensk fotbollsmedicin.

– Fungerar att klockrent kan man ta sig igenom hela trappan på en vecka. Eftersom det är en upprepad reaktion är vi dock extra noggranna.

Rasmus Bengtsson kommer inte att vara aktuell för spel förrän efter uppehållet, men han är snart redo att ta nästa steg i träningen.

– Rasmus har fått injektioner i knäet nu under en period på tre-fyra veckor och det har gjort att vi medvetet stått stilla med hans stegring i träningen för att vi skulle göra klart den behandlingsserien och det skedde förra veckan. Han har börjat öka belastningen successivt, men är fortfarande i en fas som gör att han inte är i spel innan uppehållet.

– Sedan hoppas vi att han är om inte nära så nästan framme. Han har inte fått några bakslag. Det är en långsiktig rehabperiod som vi byggt upp och nu när han ökar belastningen jobbar han mer med Ben Rosen. Vi i det medicinska teamet underhåller mer eller mindre bara knäet och det är Ben som ansvarar för den sista återgångsfasen, berättar Jesper Robertsson.

För Andreas Vindheim handlar det om vanlig simpel magsjuka och i MFF håller man tummarna för att han inte hunnit smitta någon annan.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close