skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Österlen FF ångar på: ”Förvånad? Nej. Nöjd? Ja.”

Tre segrar under de fyra första omgångarna placerar nykomlingen Österlen FF på en andraplats efter fyra omgångar.
Under söndagen krossade de Nybro med 6-2 inför 387 åskådare hemma i Skillinge.

Senast Österlen FF tog sig upp i division två åkte de ur med buller och bång.
Den här gången ser det annorlunda ut.
När laget mot Nybro tog sin tredje seger så var det efter stort spelövertag, en listig matchplan och med en tremålsskytt i kalasform.
Tränare Mladen Blagojevic har fått sitt unga och Österlen FF att prestera direkt, trots att det har varit många nya unga grabbar som plockats in i truppen.
Nio poäng efter tre omgångar – hade du förväntat dig det?
– Alltså… Jag är inte förvånad. Jag är nöjd.
– Samtidigt måste vi betona att vi mött lag vi på förhand ska ha bra chans mot. Det har varit ett krav att plocka bra med poäng mot lag som Räppe, Vimmerby och Nybro. Inget ont om nämnda lag, med det är klubbar som inte varit tippade i topp precis. Det är lag som vi behöver ha bakom oss i höst.
-Vi har mött stabila och organiserade lag, men det gäller att bryta ner dem. Tippade topplag som IFK Malmö har tappat mot dem, likaså Prespa Birlik och Hässleholms IF.

Känns det som att du kommit längre i lagprocessen vid den här tidpunkten än vad många förväntat sig?
– Kanske det. I premiären mot Berga hade vi mycket boll, men fick inte till det sista tredjedelen. Det har vi jobbat med på träningarna efteråt och det har gett resultat – nu är det vi som gjort flest mål i serien.
– Samtidigt är det en styrka att kunna gå in i varje match med annorlunda tankar och planer – och sedan har spelarna följt det. Vi har kommit en bra bit på vägen.

Söndagens match mot Nybro började strålande. Dejan Blagojevic gjorde tidigt 1-0 och Felix Weimers Claesson fyllde på till 2-0.
Allt såg ut att vara under kontroll.
– Vi hade 5-0 i hundraprocentiga målchanser innan Nybro i 38:e matchminuten kom i sitt första riktiga anfall, en omställning och kunde reducera. Vi var besvikna med tt bara leda ed ett mål i paus samtidigt som Nybro säkert kände att de var kvar i matchen trots allt.
Men det skulle blir värre.
– I andra halvlek drog de ner på tempot och kvitterade till 2-2 på en fast situation.
Blev du orolig då?
– Faktiskt inte. Jag var förberedd på att den här matchen skulle avgöras de sista 20 minuterna och hade spelare på bänken som egentligen är startspelare. När de kom in i andra halvlek tillförde de väldigt mycket.

Var du orolig för att ni skulle tappa matchen då?
– Om jag ska vara helt ärlig… Nej. Inför matchen förberedd på 0-0 med sista 20 minuter, visste vilka byten jag skulle göra. Vi har startspelare som sitter på bänken. Trodde att det skulle avgöras sista 20.
Bassam Ahmed, en av avbytarna, forcerade in 3-2 och kort därpå kunde Dejan Blagojevic döda matchen med 4-2. Adam Barchan, en annan av avbytarna fyllde på med 5-2 innan Dejan Blagojevic signerade tillställningen med sin tredje strut för dagen – 6-2.

Hur ser du på fortsättningen av serien?
– Vi går nu in i en tuffare period nu. Asarum i nästa match blir tufft. De är straka hemma och är ett stabilt division två-lag. De har en liten plan med dålig matta, så det brukar inte bli mycket till spel där. Sedan möter vi IFK Malmö, Prespa Birik, Lunds BK och Torn inom loppet av 14 dagar, säger Mladen Blagojevic.
Hur ska nu klara det…?
– Vi ska komma så väl förberedda vi kan inför varje match. Det ska bli roligt med IFK Malmö hemma och jag hoppas på ännu mer publik då. Nu när vi tagit de här nio poängen kan vi spela avslappnat. Vi kan gå ut på planen och ba: ”Kom ni bara! Här är vi. Vi är ett topplag! Ta för er…”.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close