skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Spelarbetygen efter MFF:s 2-1-seger

Phuuu…
Malmö FF plockade som budgeterat tre poäng hemma mot Örebro – men utan att imponera och först efter en ny vändning i slutminuterna.

2-1.
Tre poäng.
Lätt bäst i serien.
Men Malmö FF var illa ute mot igelkottsförsvaret.

Den första halvleken innehöll flera vassa chanser varav två för Örebro. MFF tröttade mest ut sina motståndare med sitt stora bollinnehav och främst var det Pawel Cibicki som skapade chanser. Dock fortsätter han att träffa ribban. 0-0 i paus kunde mycket väl ha varit 1-1.

Örebro gjorde det enkelt för sig med sin 9-0-1-uppställning. Kennedy Igboananike, speedig som en en livrädd gasell, spelade sin egen match – och vann den ofta mot Behrang Safari som skötte markeringsspelet. 0-1 gjorde han efter assist från Safari och Brorsson. Ett mittbackslås som inte fungerade optimalt.

Efter ett byte i paus, Lewicki ut-Rakip in, fick Magnus Pehrsson matchen dit han ville. Rakip tar mer offensiva initiativ, och det var just ett sådant som resulterade i en straff i 63:e – som Mackan iskallt rullade in
Pehrssons andra byte resulterade också.
Yotun ersatte Konate och skapade plötsligt ett reellt hot på vänsterkanten. Peruanens första inlägg nådde till slut Jeremejeff som fick bli matchhjälte i 83:e.

Betygen:

Betygsskalan:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Johan Wiland: 4
Reflexräddning efter 12 minuter som kan ha varit avgörande. På mellanhand vid 0-1-målet. Stabil, pålitlig och medelmåttig på fötterna som alltid. Wiland är som en McDinalds-cheesburgare – alltid på samma nivå och ett säkert alternativ.

Pa Konate: 2
Fick 80 minuter. Fullständigt anonym. Ofarlig i sina offensiva raider. Men å andra sidan stabil i sitt försvarande som sällan sattes på prov.

Behrang Safari: 2,5
Ibland är det befriande med en lirare som mittback. Han har en kyla i sig som är läcker, men också riskabel. Ytterst nära att i första halvlek kosta 0-1 när han gav bort bollen i pressat läge istället för att följa mittbacksregelboken och skicka upp bollen på läktaren.
Gick bort sig tidigt i andra halvlek också och förspelet till 0-1 var inte klockrent. Ytterback – mumma. Mittback? Brrr…

Franz Brorsson: 2
Allt tryggare med boll. Stenhårda crossar på en femöring. Räds ingenting. Är nu en ledargestalt, inte ett komplement. Svarade dock för karriärens största miss i 47:e när han skulle nicka hem en boll till Wiland i kontrollerat läge, men fick inget tryck på bollen och Kennedy hann emellan. Men Brorsson kommer undan med det – och han har garanterat psyket för att skita i det och direkt tänka på vad han ska käka till middag imorgon istället.

Anton Tinnerholm: 3
Nära att gå bort sig efter 12 minuter och orsaka 0-1, men räddades av Wiland. Nära att måla igen (!) när han efter en rush nickade Pawels lyftning i utsida stolpe från snäv vinkel. Tog kamperna, stångades och svor. Helt okej, men har setts bättre.

Jo-Inge Berget: 1
I fjor bara körde han i 90 minuter som en gris – i varje match. Nu är han mer försiktig, ängslig och precisionsfattig. Kan den tidigare petningen ha gjort att han börjat tänka? Det brukar inte vara fotbollsspelares starka sida. Berget ska inte tänka. Han ska springa, glidtackla och vara blank i skallen. Nu kompenserades det med svåra moment – som sällan lyckades.

AC: 3,5
Ytterst få misstag över 90 minuter. Ägde sitt mittfält och flera förlösande passningar i anfallszon.

Oscar Lewicki: 3
Svarade för en typisk Lewickihalvlek första 45. Stabilt och tryggt, men sällan konstruktivt när MFF är så spelförande. Byttes ut inför andra när Magnus Pehrsson ville ha mer offensiva initiativ.

Pawel: 4
På en annan planet jämfört med Kalmarmatchen, vilket det geografiskt även finns en relevans i. Prickade ribban efter fem minuter efter en smörpass från AC. Drog modigt, på gränsen till naivt, från 35 meter på frispark. Strrrax över. Nytt skott, på AC-pass, i 32:a. Ville massor och saknade bara den sista marginalen. Mer påpassad i andra halvlek.
Varnad när han skyfflade bort Örebroare när Rosenberg låg och hade ont. Gott att se.

Mackan: 3,5
Straffskytt i andra halvleken, rullade in bollen spikrakt längs marken. Satte eld på matchen när han minuterna senare fick prispark när han missade bollen, sparkade på en ÖSK:are och liggandes stämplade bort motståndare. Ribbnick med kvarten kvar. Han är som ett lynnigt travsto – som bäst när han är förbannad och pressad.
Grov miss vid 2-1 målet som ändå bäddade för Jeremejeff. Varnad såklart.

Alex Jeremejeff: 2
Alex vem?
Mer delaktig i andra halvlek.
Väggspelade fram Rakip till straffen. Nära nicka in 2-1 in 68:e. Tofflade istället lite turligt in 2-1 83:e. Men spelade han sig närmre en fast plats i startelvan? Knappast.

Erdal Rakip: 3
In direkt i andra halvlek. Fixade en straff. Tog för sig och skicklig med boll.

Yotun: 3,5
Fick tio minuter. Assisterade till 2-1 direkt, visade fortsatt skottvillighet och visade att han sannolikt är ett hett alternativ till vänsterbacken istället för Pa Konate.

Christoffer Ekmark

Reservation för att betygen kan komma att ändras en gnutta hit och dit efter kloka analyser av twitterfolk.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close