Nyheter

Camara Jönsson öser in mål – TFF klättrar

Mållös efter en timmes spel i den fjärde omgången.
20 minuter in på den sjätte omgången ledde Salif Camara Jönsson skytteligan med sex mål.
I Värnamo gjorde han fyra mål – för andra matchen i rad (!) och såg till att Trelleborgs FF kunde vända hem från skogarna med tre poäng efter seger med 0-4 (0-2).

Skador förstörde Salif Camara Jönssons säsong 2016 och den reslige och huvudstarke anfallaren stannade på sex mål.
Den noteringen har han redan nått upp i efter sex omgångar. Trots en knäckseg start på säsongen.
Först mötte han ett inlägg från Zoran Jovanovic på huvudet i den 6:e minuten. Kort senare nickade han in ett inlägg från Albin Nilsson. Redan då kändes det avgjort.
“Salle” själv:
– Vi inledde matchen på fantastiskt sätt. Vi var bollförande och skapade luckor mellan lagdelarna i Värnamo, sa han till C More.
– Jag ska vara i straffområdet och får jag bollar där så brukar det lösa sig…

Men tro inte att Salif var klar.
Inte alls.
I andra halvlek pressade Värnamo för en reducering (vann hörnorna med 12-1), men TFF-kollektivet stod upp bra och när det väl blev allvar svarade Marko Johansson för en sylvass räddning.
Med drygt 20 minuter kvar kunde Salif döda matchen med sitt 0-3-mål. Sedan han fått bollen på fötterna snurrade han upp sin gubbe och placerade bollen i närmsta hörnet.

Det var samtidigt inte den enda goda nyheten för TFF.
Strax efteråt kunde MFF-lånet Erik Andersson göra comeback efter lång skadefrånvaro och när han väl blir varm i kläderna på allvar har Trelleborgs FF fina förutsättningar för att klättra ytterligare i tabellen. 10-0 på två matcher och från nionde till sjätteplats ikväll.

Med tre minuter kvar signerade Salif Camara Jönsson sitt mästerverk med 0-4. En direktvolley på Erik Anderssons inlägg.
Backklippan Alexander Blomqvist om Salif:
– Vi sa till honom att lugna ner sig. Vi vill behålla honom hela säsongen…

– Det var en fantastisk match av oss. Overkligt bra. Denna matchen såg mycket ut som senast (mot Öis). Vi är farliga i boxen när det gäller. Jag är i bra form nu och har bra med bra självförtroende, sa “Salle” till C More.

För Salif Camara Jönssons del så leder han skytteligan med fyra måls marginal. Åtta fullträffar på två matcher har det blivit. So far… Lycka till till helgen, Syrianska.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close