FotbollMalmö FFNyheter

Svanberg sköt MFF U21 till serieledning

Mattias Svanberg gjorde båda målen när MFF besegrade Jönköpings Södra med 2-1 och gick upp i serieledning i den södra U21-Allsvenskan.

Båda målen kom i den första halvleken och Svanberg var inblandad i mycket framåt. Bland annat hade han en frispark i virket och kunde fått en straff.

– Skönt för Mattias att få göra mål och gå in och verkligen göra skillnad på U21-nivån. Plus att han fick se att han kunde göra det från västerkanten, som nog är den position han är närmast att konkurrera om just nu. Mattias var dessutom lagkapten och tog ansvaret det för med sig, säger Jens Fjellström, som coachade laget.

MFF ställde upp med följande elva:

Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj – Pavle Vagic, Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian, Mattias Svanberg – Max Olsson, Teddy Bergqvist.

Mattias Svanberg var bäst i MFF. Men det fanns fler som spelade starkt.

– Samuel Adrian gjorde en stark insats och Dennis Hadzikadunic var också bra. Dessutom var det intressant att se Felix Konstandeliasz som innermittfältare.

– Jönköping ligger visserligen sist i serien, men de har kvaliteter som är bättre än så. När vi inte fick till ett 3-0-mål gjorde de verkligen match av det och vi fick en bra genomkörare, betonar Jens Fjellström.

Andreas Vindheim fick känning i vaden och bröt matchen.

– Han hade lite besvär redan före matchen och därför klev han av så fort som det uppstod lite känning, berättar Jens Fjellström.

Victor Kristiansson ersatte Vindheim och innan matchen var över hann han även spela yttermittfältare.

– Vi lät alla fyra utespelarna som satt på bänken få speltid. Det kändes skönt att få göra så att alla blev delaktiga.

U19-spelarna som byttes in var Laorent Shabani, Jakob Andersson, och Aron Mar Brynjarsson.

Jens Fjellström och Olof Persson kommer i fortsättningen att byta av varandra när det gäller att coacha U21-laget.

– Hemmamatcherna kommer vi båda att vara på plats med en av oss som huvudansvarig och bortamatcherna kommer vi att turas om, säger Jens Fjellström.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close