Nyheter

Dösjöbro-damernas dödssköna dominansinledning imponerar.

Efter tre omgångar är Dösjöbro´s damer obesegrade i division 2 Södra Götaland och stoltserar med fina siffror på målkontot. VI tog ett snack med tränare Fredrik Jahnfors.

Ni ångar på här i början av serien, nu senast andra raka segern med en total målskillnad på 16-1, vad är det som gör er så bra just nu?
– Ja det enda målet vi släppt in var i slutminuten i sista matchen efter en kontring. Vi är jättenöjda med denna inledningen naturligtvis, sen vet vi om att vi kan spela bättre fotboll än vad vi gjort hittills. Men det har ju varit tre stabila vinster med stora siffror allihopa, så det är ju en fin inledning. Vi har haft en fin offensiv och varit stabila bakåt.

Lördag hemma mot Södra Sandby, kommer sviten fortsätta?
– Ja det hoppas vi givetvis. Vi har ju jättestor respekt för Södra Sandby, två lag på ungefär samma nivå. Vi har ju tampats med dem tidigare och både vi och de är ju starkare nu än vad vi var för två år sedan. De har ju också börjat jättefint med tre raka vinster, så vi ser verkligen fram emot matchen och hoppas på mycket folk här på hemmaplan.
Vår backlinje kommer ju sättas på lite mer prov än i de tidigare matcherna, Södra Sandby har en väldigt bra offensiv och vi utgår från att de kommer gå in med målet att vinna denna matchen. Så det blir två starka offensiva lag som kommer mötas.

Är det någon spelare som sticker ut lite extra eller är det kollektivet som gör det?
– Vi är inte så beroende av enskilda duktiga målskyttar utan det är ett starkt kollektiv som gör det. Vi har ju klarat oss utan våra tre ordinarie anfallare från förra året och ändå producerat många mål i år. Sen finns det ju vissa spelare som står ut lite, vi har ju exempelvis flyttat fram Bea Andersson som varit mittback tidigare till anfallet, och hon har ju gjort åtta mål de senaste tre matcherna så det har ju verkligen blivit lyckat får man ju säga. Men sen är ju de andra på väg tillbaka nu, Melina Skarström, Julia Lennartsson, Nathalie Madsen & Elin Malmberg så det blir tuff konkurrens där uppe. Men det är bara roligt.

Vad hade ni för målsättningar inför säsongen?

– Vår interna målsättning är att bli divison 1-mässiga i allt vi gör, både på och utanför planen. Sen kan man ju inte direkt påverka allt, man kan bara påverka sitt egna lag, inte hur bra de andra är. Utåt har vi inte något direkt uttalat resultatmål. Det är ju inte lönt att säga ”topp 3” eftersom det är ettan som går upp, så det är ju den platsen man siktar på så klart.

Det finns väl alltid saker man kan förbättra, vad skulle det vara i ert fall?
– Ja alltså det ska ju vara speluppbyggnad som sådan, vi har emellanåt haft enkelt för att göra mål, men vi vill alltid göra det på vårt sätt. Det ska inte vara en slump eller en enskilt bra prestation, vi vill spela oss till målchansen. Och det ser vi på träningarna , hur otroligt tjejerna är i passningsspelet. Det har vi kanske ännu inte riktigt fått ut till matcherna, och än så länge har det kanske inte behövts heller, men det är väl nästa steg för oss, att kontrollera speluppbyggnaden mer.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close