Nyheter

Dösjöbro´s herrar går som tåget efter en knackig försäsong

Dösjöbro´s herrar vill ju inte vara sämre än damerna, även om målskillnaden inte riktigt imponerar lika mycket så är även de i topp av sin serie efter tre tunga segrar. Vi snackade med tränare Niklas Söderström

Liksom damerna hos Dösjöbro går herrarna som tåget inledningsvis.
Man började med premiärseger med 2-1 hemma mot Nosaby IF, det följdes upp med en bortavinst mot Lunds SK med 0 mål mot 1, och nu senast drog man det längsta derbystrået mot IF Lödde och vann återigen med uddamålet, ett-noll.
Totalt 4-1 i målskillnad än så länge och poängen börjar stapla på sig. Varför går det så bra för er just nu?
– Ja varför det går bra…vi kan ju börja med att säga att vi hade en väldigt tuff försäsong där vi inte spelade särskilt bra. Och jag tror faktiskt att det hade en stor del i att gruppen samlade ihop sig inför säsongen, det är nog en av anledningarna till varför det går så bra nu. Vi hade en helgprecis innan serien drog igång där vi körde en heldag och där man verkligen kände att killarna knöt näven och man började känna laget så att säga. Alla insåg att det krävs en hel del för att vinna matcher i division 3. Sen har ju matcherna vi vunnit varit extremt jämna och ska jag vara helt ärlig så skulle de kunna ha slutat på vilket håll som helst.

Är det någon spelare som har stuckit ut lite extra i dessa vinster eller är det laget som helhet som gör det ?

– Det är kollektivet utan tvekan, vi har ett lag som kämpar och sliter ihop så det måste jag säga att det är kollektivet. Men det är klart, vi har släppt in ett mål på tre matcher så försvarsspelet har ju suttit bra med vår lagkapten Erik i mål som spridit ett lugn, men annars är det kollektivet.

På Fredag möter ni Eslövs BK på bortaplan, ett Eslöv som inte riktigt öppnat upp serien på ett lika fint sätt som ni, är det en säker vinst som väntar?
– Rent poängmässigt har de inte öppnat lika bra men de har haft en tuff inledning och faktiskt varit bättre än vad poängen visar. Vi har inte spelat så pass bra att vi förtjänar 9 poäng och de hade nog förtjänat några poäng till om man säger så. Eslöv är bättre än vad poängskörden säger.
Vi går in mot matchen med självförtroende men samtidigt så blir det lite min uppgift som ledare att ta tag i detta och se till att killarna är taggade. För så bra har det inte sett ut att vi kan slå oss till ro. Sen är det kul att vi vunnit tre matcher så klart men jag vill ändå dra ner förväntningarna lite och förbereda grabbarna på att vi möter ett heltaggat Eslöv.

Det finns alltid saker att förbättra, vad är något du kan se nu efter de matcher som gått som ni behöver kolla lite närmare på?

– Nä vi är väldigt stabila bakåt, det vi måste utveckla är spelet med boll framförallt, hur vi tar oss framåt i banan, det behöver vi bättra. Vi har ju bestämt att vi ska spela väldigt enkelt nu i början. Planerna är inte de bästa nu på våren och då får man spela lite enklare, men sen när planerna blir bättre så kommer nog många lag höja sig rent fotbollsmässigt. Nu i inledningen har det nog inte varit så jättebra bollspel från något av lagen.

Vad är du mest nöjd med hittills?
– Poängen! Nä men jag är nöjd med att vi efter en knackig försäsong har fått ihop det tillsammans. Att killarna verkligen kämpar på både på träningarna och på matcherna. När det blivit motigt på matcherna så har de slitit för varandra, den kollektiva insatsen och kämparglöden man lägger ner för varandra är det bästa hittills.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close