Nyheter

Redhawks värvar amerikansk center

Malmö Redhawks har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför den kommande säsongen. Centern Andy Miele, 29, är klar för spel i klubben.

Den kortvuxne amerikanen kommer närmast från spel i Philadelphia Flyers organisation och AHL-klubben Lehigh Valley Phantoms. Där tog säsongen nyss slut när Phantoms föll i den första slutspelsrundan med 2-3 i matcher mot Hershey Bears. I Miele får Redhawks en spelskicklig center, som kan styra powerplay och leda de offensiva styrkorna.
– Vi har hittat den center som vi tror kommer att kunna axla rollen som förstacenter för oss till den kommande säsongen. Andy är snabb, teknisk och har en fin blick för spelet. En toppspelare i SHL och vi är glada över att han väljer spel hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Under den gångna säsongen producerade Andy Miele 57 poäng (13+44) på 65 matcher och har snittat nära en poäng per match i AHL under sina 420 matcher i ligan. Nu ska han istället leverera poäng i SHL.
– Jag är exalterad över att komma till Redhawks. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, bl a när jag talat med Rhett Rakhshani, som pratat väldigt väl om laget och hela organisationen runt spelartruppen. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra och det ska bli kul att vara en “rödhök” igen, något jag var under mina collegeår, säger Andy Miele själv.

Miele kommer att spendera sommaren i Nordamerika och ansluter till resten av Redhawkstruppen när laget återsamlas efter semestern, i slutet av juli/början av augusti.

Kontraktet är skrivet över 1+1 år.

FAKTA / Andy Miele
Center, vänsterskytt

Född: 1988-04-15
Födelseort: Grosse Pointe Woods, USA
Läng / vikt: 171 cm / 77 kg
Klubbar i karriären: Little Caesars U18, Cedar Rapids Roughriders, Chicago Steel, Miami Univ. (Ohio), Phoenix Coyotes, Portland Pirates, Grand Rapids Griffins, Lehigh Valley Phantoms
Meriter: Två VM-turneringar, 15 NHL-matcher, AHL All-Star Game 2012 och 2015
Aktuell: Blir Redhawks andra nyförvärv inför SHL-säsongen 2017-18

Relaterade artiklar

Back to top button
Close