MotorNyheter

Eriksson har fått en smakstart – nu väntar Brands Hatch

Två tävlingar, två pallplatser – Jimmy Eriksson har fått en smakstart på livet i Blancpain GT Series. Inför säsongens tredje deltävling återfinns skåningen som ensam tvåa i världens största GT-mästerskap, och förhoppningen är förstås att fortsätta på den inslagna vägen när brittiska Brands Hatch ska bemästras den här helgen. 

– Det har varit en fantastisk start på den här säsongen, säger Jimmy Eriksson.

– Jag har dock aldrig varit på Brands Hatch innan, så det blir en extra stor utmaning den här helgen. Det blir kul att komma dit för första gången och det är en bana som borde passa vår bil bra med många snabba svängar.   

Helgens tävlingar ingår i Blancpain-mästerskapets Sprint Cup för kortare entimmesrace, vilket innebär att Eriksson från Tomelilla återförenas med österrikaren Dominik Baumann i HTP Motorsports #86 Mercedes AMG-GT3.

Duon tog sig upp på pallen i Sprint Cup-premiären på italienska Misano för en månad sedan, ett resultat som Eriksson sedan följde upp med ännu en podiumvisit, den gången tillsammans med Maximilian Buhk (GER) och Franck Perera (FRA) när långloppsserien Endurance Cup drog igång på Monza för två veckor sedan.

Buhk och Perera delar just nu den sammanlagda ledningen i Blancpain GT Series – där både Sprint och Endurance Cup ingår. Jimmy Eriksson är ensam tvåa, 18 poäng bakom HTP-kollegorna.

34 bilar är anmälda till helgens race i England.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

 

 

TIDSSCHEMA

Blancpain GT Series | Rd. 3
Sprint Cup | Rd. 2

 Brands Hatch (Storbritannien)
Alla angivelser avser svensk tid

Lördag 6/5
Fri träning 1: 11.10-11.40
Fri träning 2: 13.55-14.55
Kval: 17.25-18.20

Söndag 7/5
Kvalrace: 13.00-14.00
Race: 17.15-18.15

 

brands-hatch

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close