Nyheter

USM-finaler i handboll i Malmö även 2018

De skånska ungdomslagen tar för sig enormt i Ungdoms-SM i handboll och om någon vecka avgörs finalspelet i Malmö.
Nu står det klart att staden arrangerar finalerna även nästa år.

Ungdoms-SM är Svensk Handbolls största ungdomsmanifestation med över 600 deltagande lag från hela landet i tre flick- och pojkklasser.
Finalarrangemanget har sedan 2012 genomförts i form av ett samlat finalspel för flickor och pojkar i de tre klasserna Junior, A- och B-ungdom. Tävlingen spelas runt om i hela landet i fyra steg. Lagen deltar i minst två steg i tusentals matcher under hela säsongen som avslutas i en gemensam finalhelg som samlar 48 lag.

Under finalhelgen dyker en mängd duktiga ungdomar upp och bland de äldsta juniorerna finns redan spelare etablerade på hög serienivå och de som redan haft den gul/blå tröjan på sig vilket också gör finalhelgen till en samling för svensk handbolls talangutvecklare och förbundskaptener på olika nivåer.

De två senaste åren har finalspelet varit förlagt till Malmö. Svenska Handbollförbundet har nu beslutat att tilldela Malmö arrangemanget även 2018.
– Vi ser att det koncept Malmö erbjuder med ett samlat arrangemang på Stadionområdet är unikt och vi är glada över att vi tillsammans med Malmö har hittat formerna för att fortsätta ett år till. Upplevelsen för besökarna är viktig och att inom 100 meters radie kunna gå och se alla matcher är fantastiskt. Vi ser dessutom stora möjligheter att tillsammans med Malmö ytterligare kunna utveckla arrangemanget säger Svenska Handbollförbundets vd Christer Thelin.

– Att USM i handboll nu återkommer till Malmö och Stadionområdet för tredje året är ett kvitto på Malmös position som evenemangsstad. Att vi får vara med och utveckla USM under flera år gör också att vi kan vässa arrangemanget ytterligare samtidigt som det också är en möjlighet att stärka Malmö som handbollsstad, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö.

När finalspelet avgörs 12–14 maj 2017 räknar arrangörerna med att uppemot 7 000 personer per dag rör sig på Stadionområdet. Skånes Handbollförbund och dess föreningar har drygt 250 volontärer som är med och på plats genomför arrangemanget. Hotellen i Malmö är uppbokade av såväl lag som tillresande supportrar.

Samtliga 108 matcher som spelas webbsänds i samarbete mellan Svenska Handbollförbundet och Sportway.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close