FotbollLB07Nyheter

Historisk seger för LB07

Lördagen den 6 maj 2017 kommer alltid att vara speciell för LB07.

Segern med 3-2 borta mot Vittsjö GIK var ingen vanlig seger, det var den första någonsin i Allsvenskan för Malmöklubben.

– Just nu känner vi oss verkligen historiska också!  Ett stort ögonblick och en seger vi tog utan att överge fotbollen vi vill spela. Vi höll i bollen, kortpassade och satsade på anfallsspelet vi byggt upp under många år, påpekade tränaren Sven Sjunnesson.

Efter bara en poäng av nio möjliga på de tre första omgångarna har LB07 kritiseras och fått höra att en nykomling inte får vara naiv utan måste satsa mycket mer på försvarsspel och spela enklare.

Det vägrar LB07.

– Vi har vårt spel det tänker vi använda. Det viker vi inte en tum från. Om det leder till att vi åker ur får vi göra det, men det tänker vi inte göra.

– Idag spelade vi en strålande fotboll i den första halvleken med ett bra passningsspel och skapade mycket. Efter paus gjorde Vittsjö det svårare för oss och vi blev rejält trötta den sista kvarten. Men det var ändå då vi avgjorde.

Mia Persson (bilden, foto: Bildbyrån) gjorde 3-2, det historiska vinstmålet, i den 79:e minuten.

– Iina Salmi, som vi bytte in, kom in med pigga ben och det var hon som frispelade Mia. Vi bytte även in Malin Gunnarsson och Iina och Malin var viktiga när vi skulle orka.

– Skönt också att vi kunde komma igen efter att Vittsjö kvitterat i anfallet efter det att vi tagit ledningen med 2-1. Då var vi inte tillräckligt kalla.

Bäst i LB07 var Simone Rydahl Jörgensen på mitten. Nellie Lilja var också viktig, i defensiven.

I Vittsjö GIK, som efter en stark säsongsinledning åkt på två raka förluster, handlade mycket om Linda Sällström. Hon sköt 1-1 på straff och nickade in 2-2 . Strax efter fick hon problem med orken på grund av en magsjuka som plågat henne de senaste dagarna och byttes ut mot Ngozi Okobi.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close