Nyheter

Pia Hansen sköt nytt svenskt rekord

Pia Hansen sköt övertygande och stabilt i alla tre serier i damernas Trap i Världscupen på Cypern. Så pass att hon höjde sitt eget svenska rekord och dessutom fick skjuta särskjutning om en plats i final.

På grund av giftstruma som gjort att hela kroppen varit skakig och i obalans har Pia Hansen från Hässleholmsortens JSK, olympisk dubbeltrapmedaljör år 2000, legat lågt med lerduveskytte de senaste två åren, med bara ett fåtal genomförda tävlingar på hemmaplan.

Men nu när sköldkörteln är bortopererad och medicineringen välinställd är hon igång på riktigt igen, och det visade hon med råge i dag på världscupen på Cypern.

I damernas olympiska trap skjuter var och en på 75 duvor fördelat på tre serier. Och Hässleholmsskytten Hansen var stabil. Hon inledde med en 23-serie, följde upp med 24 i nästa och avslutade med 23. Det blev totalt 70 träff och det innebar att hon höjde sitt eget svenska rekord från 2013 med en duva.

– Skyttet kändes bra. Jag kunde fokusera, var avslappnad och jag var knappt nervös – bara lite och det var inget som störde alls. Jag sköt verkligen en duva i taget i dag, säger en glad Hansen i ett pressmeddelande efter tävlingen.

70 träff var också ett av dagens bästa resultat och det räckte till särskjutning om en plats i final, som en av sju om tre platser i final. Första särskjutningsplattan klarade alla. På andra plattan rök en skytt och den tredje satte stopp för ytterligare tre skyttar, däribland Pia. I resultatlistan slutade hon därmed på åttonde plats. Och trots att det inte räckte hela vägen till final är hon väldigt nöjd.

– Jag är jättenöjd. Det måste jag vara med det lilla jag har tävlat på så lång tid, att jag ändå skjuter ett så bra resultat, säger hon.

Sportchef Jonas Edman är glad över hennes insats:

– Det är ju fantastiskt. Det är jätteroligt att hon skjuter den här poängen. Grymt bra, jag är imponerad. Det var en stabil och bra tävling rakt igenom, säger han.

Det kommer ju ett EM i sommar, och även ett VM senare i höst. Hur bidrar det här i hennes chanser att få tävla där?

– Det hon har gjort nu är ju väl så bra, både poäng- och prestationsmässigt. Sedan får vi ha en diskussion om hon överhuvudtaget känner sig sugen och har ork att skjuta ett EM. Ingen är ju uttagen än, men det är ju en poäng som kan räcka långt. Vi får ha ett litet resonemang och fundera, säger Edman.

På söndag står Pia Hansen återigen på banan på Cypern då hon ska skjuta ett testevent i mixed team tillsammans med Andreas Norlén.
– Det ska bli jätteroligt, säger hon.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close