FotbollMalmö FFNyheter

Nielsen och Vindheim missar MFF-matchen

Som väntat saknades både Lasse Nielsen och Andreas Vindheim i MFF-truppen som direkt efter dagens träning åkte till Borås.

För Lasse Nielsen (bilden, Foto: Bildbyrån) är det fortfarande för tidigt med spel efter hans hjärnskakning och Andreas Vindheim har en överbelastning i vaden.

– Lasse har ännu inte tagit det sista steget i hjärntrappan. Han är kvar på steget innan han fullt ut går in i spelmoment på träningen. Därför tog vi redan för någon dag sedan beslutet att han inte skulle vara med mot Elfsborg, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Spelare vill ju alltid spela, men vi vi har gjort bedömningen att vi vill ha ett par träningar med spelmoment innan det är dags och han har köpt läget. Till nästa match är det dock betydligt mer tid att jobba på.

Söndagen den 14 maj tar MFF emot Östersunds FK hemma på Swedbank stadion. Då ska Lasse Nielsen vara tillgänglig.

Andreas Vindheim bröt den senaste U21-matchen redan efter 20 minuter när han fick en lätt känning i vaden. Den stoppar honom fortfarande från spel.

– Det är inget allvarligt. Men det är fortfarande för tidigt för spel, säger Jesper Robertsson.

För utlånade Erik Andersson blir det allt fler matchminuter i Trelleborgs FF.

Mot IFK Värnamo fick han ett 20 minuter långt inhopp och i helgen blev det en halvtimme på Vångavallen mot Syrianska.

Jesper Robertsson erkänner att han är lite överraskad över hur snabbt och problemfritt det gått att få Erik Andersson i spel igen efter korsbandsskadan.

– Det funkar förvånansvärt bra.

– Annars brukar det synas någon form av överbelastningsproblem. Men han bara kör på och det syns inte alls att han varit borta. Han går in i alla situationer som om skadan aldrig hade hänt, berömmer Jesper Robertsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close