MotorNyheter

Jimmy Eriksson poänglös på Brands Hatch

Jimmy Eriksson och förarkollegan Dominik Baumann (AUT) fick nöja sig med 22:a plats i söndagens Blancpain GT Series-race på brittiska Brands Hatch, efter en helg som helt enkelt inte gick HTP Motorsport-duons väg.

Eriksson gick in i helgens tävlingar med två raka pallplatser i bagaget, men en kombination av faktorer gjorde besöket på Brands Hatch – belägen sydost om London – till en tuff upplevelse.

Eriksson/Baumann kvalade in först på 24:e plats till det så kallade kvalracet, där de sedan tog målflagg som 17:e ekipage och därmed säkrade samma position på gridden till söndagseftermiddagens finalheat.

Väl där tog Eriksson plats bakom ratten under den första stinten, och förde sin Mercedes-AMG GT3 in i diskussionen om poäng (som tilldelas de tio främsta). 26-åringen återfanns i en tätt samlad klunga där också bland andra teamkamraterna i HTP Motorsports #85, som senare slutade på fjärde plats, fanns med.

Alla möjligheter till ett framskjutet resultat spolierades dock i samband med förarbytet, där Baumann först tappade tid när två andra bilar kolliderade framför honom inne i depån och sedan själv tvingades återuppsöka densamma på grund av ett felaktigt monterat däck.

Eriksson/Baumann slutade alltså så småningom 22:a, i ett race som vanns av Lamborghini-duon Christian Engelhart (GER)/Mirko Bortolotti (ITA).

– Det här var inte vår helg, helt enkelt, säger Jimmy Eriksson.

_ Vi hängde inte riktigt med i kvalet av olika skäl, men sedan gjorde vi en stor förändring på bilen inför finalen – och det kändes betydligt bättre. Vi hade inte kunnat slåss om pallen idag, men topp tio var definitivt inte omöjligt.

Eriksson lyfter också fram HTP Motorsports snabba depåstopp, som var en bidragande faktor till avancemanget i kvalracet – där man levererade det näst snabbaste stoppet av samtliga.

– Teamet gör ett kanonjobb i depån, avslutar Eriksson.

_ dag gick det kanske lite för fort och tyvärr var det ett däck som inte blev riktigt monterat, men det är verkligen ett undantag. Våra depåstopp är regelbundet bland de bästa i fältet och det är verkligen ett moment som jag känner mig trygg i. Tråkigt att inte få med sig ett bättre resultat härifrån, men som tur är väntar nästa race runt hörnet om bara några dagar.    

Blancpain GT Series-fältet är tillbaka på banan igen redan kommande helg, återigen i Storbritannien, när anrika Silverstone står värd för årets andra Endurance Cup-sammandrabbning. Jimmy Eriksson kommer då att tävla i HTP Motorsports #84 tillsammans med Franck Perera (Frankrike) och Maximilian Buhk (Tyskland).

Blancpain GT Series | Rd. 3
Sprint Cup | Rd. 2
 Brands Hatch, Storbritannien

1: C.Engelhart/M.Bortolotti, 41 varv
Grasser Racing Team, Lamborghini Huracan

2: S.Leonard/R.Frijns, +18.974s
WRT, Audi R8 LMS

3: M.Winkelhock/W.Stevens, +24.955s
WRT, Audi R8 LMS

4: J.Szymkowiak/F.Schiller, +25.306s
HTP Motorsport, Mercedes-AMG GT3

5: M.Palttala/J.Krohn, +25.909s
Rowe Racing, BMW M6 GT3


22: J.Eriksson/D.Baumann, +1:06.248s
HTP Motorsport, Mercedes AMG-GT3

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close