Nyheter

Centern Sara Link klar för elitseriespel i Lunds VK

Ytterligare en spelare väljer att skriva på för Lunds VK:s damelit. Det är den egna produkten och talangfulla centern Sara Link som fortsätter sin elitsatsning hemma i Lund.

– Det känns otroligt spännande att ta klivet in i damelitlaget. Jag har en bra säsong bakom mig och det ska bli roligt att ta nästa steg, säger Sara Link i ett pressmeddelande.

Sportchefen Linus Oscarsson berättar att Sara är en stor talang och en person med en fantastisk inställning till träning och match som nu tar plats i elittruppen.

– Det är extra roligt att Sara kommer från de egna leden och har gått hela vägen från ungdomsvolleyboll till elitspel, fortsätter Linus.

Dessutom kommer Sara från en framgångsrik volleybollfamilj, där pappa Henrik Link spelat i Elitserien under många år i Lund och storebror Jacob Link spelar i Italienska serie A.

_ Vi är övertygade om att även Sara har vad som krävs för att bli en framtida elitspelare att räkna med, avslutar Linus.

Så här resonerar Sara kring den kommande säsongen.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?

_ Jag tycker att jag har en god spelförmåga, vilket säkert kommer från att jag har sett volleyboll i hela mitt liv. Jag har en vinnarskalle och ett träningsdriv som bidrar till min egen och lagets utveckling.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?

_ Jag förväntar mig att jag kommer ställas inför en utmaning då spelet i elitserien är både snabbare och hårdare än vad jag är van vid. Utöver det förväntar jag mig en hög kvalité på träningar och ett lag där alla är drivna.

Vad är din målsättning inför kommande säsong?

_ Jag har som mål att bli en stabil spelare genom att minska misstagen, stärka min teknik och fysik. Främst vill jag förbättra mitt anfall och serve. Jag vill vara en driven lagkamrat som höjer moralen i laget. Som min tränare tidigare sagt “Det finns oändligt med utvecklingsmöjligheter”.

Fakta

Sara Link

Ålder: 18 år

Längd: 1,76 m

Position: Center

Spikehopp: 2,86 m

Tidigare klubbar: Lunds VK (egen produkt).

Foto: Stefan Sjöström

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close