FotbollMalmö FFNyheter

Ny stark U21-insats av Mattias Svanberg

För andra gången i rad gjorde Mattias Svanberg en stark insats i MFF:s U21. Han dominerade planen när MFF besegrade Kalmar FF med 3-0.

Dessutom fick han följa upp de två målen senast mot Jönköping Södra med ett nytt. Han utmanade försvaret och tråcklade sig med små, men eleganta, marginaler fram till ett läge där han kunde skjuta in 1-0.

Mot slutet av matchen satte han en lika snygg punkt för insatsen när han serverade Felix Konstandeliasz öppet mål till 3-0.

– Vi kom ju hem sent i natt från Borås så förberedelserna var kanske inte optimala. Men jag vill spela och behöver det. Och det gick bra. Jag är nöjd med både lagets och min egen insats. Alltid skönt att göra lite poäng, sa Mattias Svanberg.

De två senaste U21-matcherna, där han även varit kapten, bör ha fört honom närmare A-lagspel. Samma gäller positionen. Han spelade på vänsterkanten av mittfältet.

– Jag tror att det är där jag just nu är närmast en plats i startelvan. Troligen är det därför de matchar mig där också. Och jag vet att det bara är att ha tålamod. Det kommer avstängningar och skador och det gäller att hålla sig beredd. Formen är bra och man får bättre självförtroende av att spela och göra poäng. Jag vill ju vara en poängspelare, påpekade Mattias Svanberg.

2-0-målet strax före pausvilan gjordes av Laorent Shabani från U19. Han sprintade loss från Kalmar-försvaret och avslutade kallt. Det höll han på att göra fler gånger.

Överhuvudtaget var det många av de unga spelarna som visade mycket. Mittbacksparet Hugo Andersson och Dennis Hadzikadunic var till exempel stabilt och Aron Mar Brynjarsson löste det fint när Anton Kralj blev sjuk och tvungen att lämna återbud.

Erik Andersson spelade för första gången 90 minuter sedan han kom tillbaka efter det långa skadeuppehållet. Sakta, men säkert har han trappat upp och de senaste matcherna med Trelleborgs FF har han spelat en kvart respektive en halvtimme. Nu blev det alltså mycket mer.

– Han startade lite trögt, men spelade upp sig hela tiden och avslutade bra. Det var trevligt att se, konstaterade MFF-tränaren Olof Persson, som var nöjd med väldigt mycket i matchen.

– Kul att vi kunde bjuda på bra fotboll med så många unga spelare. De har även varit bra att anpassa sig till hur vi spelar i A-laget, med press och så vidare.

Av utespelarna som satt på bänken hela eller stora delar av matchtiden mot Elfsborg var det bara Mattias Svanberg som var med i U21-matchen.

– Det var vårt beslut med tanke på resan med mera och Mattias har ju inte gjort så många inhopp.

I Kalmar FF var det Filip Sachpekidis som var motsvarigheten till MFF:s Mattias Svanberg. Han var överlägset bäst i laget. Förre MFF U19-spelaren Adrian Edqvist var med i startelvan, men märktes rätt lite efter de inledande tio minuterna.

Segern hemma på Hyllie IP innebar att MFF befäste sin serieledning.

Ole Törner

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close