skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tyringe värvar mycket och ungt – ”De ska kriga utav bara helvete.”

Mängder med spelare in, men det är inga stjärnor som värvas. Krig och Hjärta är ledorden i Tyringe.

Mathias Sjöberg tog över sportchefsrollen i Tyringe för bara någon månad sedan, men har redan börjat sätta sin prägel på laget med en mängd nyförvärv och förlängda kontrakt. Däremot kommer Mathias redan nu ställa sig mer i kulisserna och lämna över lagbygget åt tränarna.
– Ja jag har jobbat ideellt med detta nu, och jag kommer stå kvar som sportchef, men min roll kommer förändras en hel del nu. Jag har hjälpt till med rekryteringana och kontrakten här men nu får tränarna ta över det så jag kan fokusera mer på mitt arbete, de är trots allt anställda av klubben och jag har ett annat jobb som jag måste lägga fokus på.

Sjöberg har dock haft en stor del i värvnings och kontraktsprocessen under våren där en hel del spelare tillkommit, vissa förlängt och vissa försvunnit.

– Ja vissa spelare har valt att gå vidare, några har förlängt men framförallt har vi fått in en hel del nya. Jag har faktiskt inte koll på exakt hur många det har bliit men det runt en åtta stycken tror jag.
Sen kollar vi fortfarande på kontrakten från föregående trupp med möjligheter att förlänga. Vi har en deadline så vi inväntar svar från en del spelare nu.

Med så många nya spelare undrar man ifall det endast är det sportsliga man tittar på i värvningsprocessen, spelarna ska ju även fungera ihop som lag och personer.
– Många av de spelarna vi tagit in nu är det tränaren som velat ha, och då har jag godkänt det. Det är han som ska jobba med dem, så jag har litat på hans omdöme. Det har varit många av de nya som jag inte vetat någonting om eller känt till sen tidigare men som tränaren har velat ha, och då har han fått dem. Men det vi har kollat på är exempelvis hur träningsvilliga de är, hur vi tror att de fungerar i en grupp. Vi vill ha spelare som vill framåt och uppåt i karriären men som inte bara tänker på pengar. Tänker man bara på pengarna är man fel ute i denna divisionen. Vi har inga stjärnor i laget utan vi har unga spelare som brinner för sporten och vill kriga utav bara helvete.

Är ni färdiga med lagbygget eller det väntas komma in fler?
– För min del så kommer jag ta ett litet steg tillbaka nu, så numera kommer tränaren att sköta alla eventuella ytterligare rekryteringar. Jag har jobbat ideellt med detta nu och kommer att stå kvar som sportchef, men klubben kommer att ha hand om alla kontrakten nu. Jag kommer kliva tillbaka och lämna över det till dem. Sen framåt säsongen så kommer jag vara lite bollplank med spelarna, men utöver det är det tränarna som kommer ta över detta helt.
När börjar ni köra isträning igen ?
– Sommarträningen är igång nu, vissa nyförvärv flyttar ner redan nu i Maj, men de flesta kommer inte förrän i slutet av juli eller i början av augusti.

Inga stjärnor i laget säger du men tror du att det finns någon av de spelarna ni har nu som ändå kommer synas lite mer under nästa säsong? Någon som kommer sticka ut lite extra?
– Laget kommer vara den stora delen, kollektivet. Ungefär som det varit de sista åren. Sen kommer det säkert spetsas till lite när det närmar sig, det finns platser kvar att fylla och truppen kommer inte spikas helt förrän senare. Det är lite så vi får jobba i Tyringe, vi har inte budgeten att värva ihop massa stjärnor, det är kollektivet och hjärtat vi bygger på.

Vad kan Tyringesupportrarna förvänta sig från dig som från laget?
– Mycket skridskoåkning, mycket fart i spelet. Krig och hjärta från spelarna.

Vågar man prata målsättning redan nu eller är det för tidigt?

– Nej det lämnar jag över till tränaren. Det får de sätta längre fram, det är inget jag lägger mig i. När truppen är spikad så sätter man sig och har möten med laget spikar det tillsammans. Sen är det klart att man vill gå så långt som möjligt, det går ju ut på att vinna, men den officiella målsättningen får tränarna ta.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close