Nyheter

Beachhandbollen slår rekord i både öst och väst

Under sommaren spelas det beachhandboll i både Helsingborg och Åhus.
Arrangemangen skiljer sig mycket åt, exempelvis är OV Helsingborgs turnering mer inriktad på skolverksamhet.
En sak har de dock gemensamt: anmälningsintresset slår alla rekord.

OV Beachhandboll är världens största handbollsturnering, sett i antal lag. I år firas 10-års jubileum med SM i Beachhandboll. Turneringen pågår mellan den 29 maj och 7 juni och välkomnar skolklasser, föreningar och företag – och givetvis all härlig publik. Platsen är Fria Bad i Helsingborg, med fantastik närhet till havet och utsikt över Danmark.
I fjol deltog över 1500 lag, mer än 4000 matcher, mer än 17000 deltagare och över 35000 i
publiken.
– Fantastiskt att vi flera dagar innan sista anmälningsdagen den 14 maj, redan har passerat 1500 lag. Nu går vi in i slutspurten inför OV Beach och det finns fortfarande platser kvar i föreningsklasserna samt för företag och kompisgäng i Sluta Gräv Cup. Att var med i OV Beachhandboll är den perfekta avslutningen på en handbollssäsong och den optimala starten på sommaren”, säger Per Carlén marknadsansvarig för OV Beachhandboll.

Även i Åhus är det tryck på anmälningarna. Beachhandbollen där firar 20 år 2017 och noterar drygt 1300 lag anmälda redan i maj – rekord! Åhus Beachfotboll har snart 350 lag anmälda, varav 40 procent är flicklag 2017. 75 procent av alla anmälda deltagare är barn och ungdomslag – också rekord!
– Åhus Beach har de senaste åren vuxit enormt där Åhus Beachhandboll Festival idag är ett av Sveriges största årliga event. Dessutom har det tillkommit andra arrangemang som Åhus Beach Fotboll och Åhus Beach Live. Alla våra event växer, säger Mats G Jönsson, VD och grundare i Åhus Beach AB.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close