Nyheter

BW90 begärt i konkurs av hyresvärd

2016 kantades av skandaler, degradering och spelarflykt.
2017 har inletts med tränaravhopp, idel förluster – och nu konkurshot.
Division tre-klubben BW90:s framtid är högst oviss.

Sällan har det fotbollsmässiga kommit i fokus det senaste året när BW90 avhandlats i media.
I årets division tre-serie har laget inlett med fyra raka förluster och 1-15 i målskillnad. Men det är långt ifrån det värsta.
Landskronabaserade företaget RBW Förvaltnings HB har i Ystad Tingsrätt begärt klubben i konkurs. Bakgrunden är två obetalda fakturor på sammanlagt 45 000 kronor – det gäller fastighetshyran av klubblokalen.

Om klubben faktiskt sätts i konkurs, vad som händer med laget då (en konkursförvaltare kan ju teoretiskt driva laget/föreningen vidare säsongen ut) är högst oklart.
Internt verkar informationen dock inte ha spritts.
– Begärts i konkurs? Jaså?! Det har jag inget hört om, säger den tillförordnade tränaren Faton Elioti till Skånska Dagbladet.

De 45 000 kronorna gäller hyra för tre olika lokaler i anslutning till Idrottsplatsen., bland annat “klubbvillan”. Dessa lokaler tillhörde tidigare Sjöbo kommun, men dessa togs senare över av föreningen. Under 2016 såldes lokalerna till det förvaltningsbolag som alltså nu begär klubben i konkurs.

Sedan tidigare har klubben även en betydligt större skuld på 150 000 kronor till Sjöbo kommun som gäller ett drifts- och föreningsstöd som kommunen dragit in. Några liknande stöd kommer alltså inte att betalas ut den närmsta framtiden – om nu klubben över huvud taget lyckas ta sig ur den här knipan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close