MotorNyheter

Malja startar Europasäsongen i Barcelona

En månad har passerat sedan FIA Formula 2 Championship drog igång på Sakhir-banan i Bahrains ökenhetta. I helgen är dock Gustav Malja och hans konkurrenter tillbaka i rampljuset, när Europa-säsongen – precis som i Formel 1 – inleds vid Spaniens Grand Prix i Barcelona.

Malja går in i säsongens andra deltävling fast besluten att slå tillbaka efter en tuff premiär, och med målsättningen att öppna upp sitt poängkonto för 2017.

– Vi hade ingen bra helg i Bahrain, men vi har tagit med oss lärdomarna därifrån och vet vad vi måste göra bättre under resten av året. Jag ser verkligen fram emot den här helgen, säger Gustav Malja.

Helgens tävlingar äger rum på Circuit de Barcelona-Catalunya i Montmeló strax utanför den katalanska metropolen. Den 4.655 km långa banan används regelbundet för tester under vinterhalvåret, både i Formel 1 och Formel 2 och Malja åtnjöt tre produktiva dagar när F2-fältet var på besök i mars.

– Bahrain och Barcelona var de två banor vi testade på inför säsongen. Dagarna i Barcelona var klart bättre än dem i Bahrain för vår del, så jag tror definitivt att vi kommer vara med i fighten. Dessutom hade jag en bra helg i Barcelona förra året. Det här borde vara en bana som passar oss och jag hoppas att det också blir så.

2016 inleddes mästerskapet, som då hette GP2 men som inför årets säsong alltså bytt namn till Formel 2, i just Barcelona. Gustav Malja kvalade då in som sexa till det första av helgens två race, där han sedan tog målflagg som nia i ett lopp som vanns av skåningens nuvarande team Racing Engineering (som för övrigt kommer från just Spanien).

Helgens F2-arrangemang drar igång med fri träning och kval på fredag, följt av det entimmeslånga så kallade feature-racet – med obligatoriska depåstopp – på lördag eftermiddag. Tävlingarna avslutas med det kortare sprintloppet på söndag morgon.

TIDSSCHEMA
(svensk tid)

FIA F2 Championship – Rd. 2
Circuit de Barcelona-Catalunya

Fredag 12 maj
Fri träning: 12.00
Kvalificering: 15.55

Lördag 13 maj 
Race 1: 15.40

Söndag 14 maj
Race 2: 10.35

TV-TIDER

Race 1 (lördag)
LIVE, Viasat Motor, 15.35
REPRIS, Viasat Motor, 23.10

Race 2 (söndag)
LIVE, Viasat Motor, 10.30
REPRIS, Viasat Motor, 00.45

Foto: Malja Racing

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close