Nyheter

Så löser Redhawks målvaktsfrågan

Oscar Alsenfeldt stannar, Christopher Nihlstorp stannar och Tex Williamsson plockas in från Pantern – för att lånas ut till Leksand.
Det blev klart i dagarna när Malmö Redhawks rustar för nästa säsong.

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Lommasonen Oscar Alsenfelt, som varit SHL:s bästa målvakt under säsongen 2016-17. Han har tangerat rekordet för antal hållna nollor (9), haft det tredje längsta snittet för insläppta mål per match (1,62) genom tiderna samt en räddningsprocent på oerhört fina 94,46. På SHL Awards i fredags prisades han dessutom som “Årets målvakt” och när SM-slutspelet drog igång tilldelades han även “Honken Trophy”, ett pris som delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratföreningen till årets målvakt i svensk hockey.
– Vi är självklart väldigt glada över att få behålla den målvakt som varit hela ligans främsta under den senaste säsongen. Med Oscar på plats säkerställer vi också, att vi kommer att ha en av SHL:s bästa målvaktsuppsättningar även till den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Redan säsongen 2013-14 prisades Oscar Alsenfelt som SHL:s mest värdefulla spelare, när han tog Leksands IF till SM-slutspel med sitt fina målvaktsspel. Till förra säsongen vände han hem till Skåne och Malmö Redhawks igen, men en efterhängsen skada höll honom borta från spel under stora delar av säsongen. I år har han kommit tillbaka starkare än någonsin
– Det känns kul på alla sätt, både hockeymässigt och socialt, att få vara kvar på hemmaplan. Främst är det ändå att få fortsätta att vara med på den här resan, att vara med och kunna ta nästa steg med klubben, säger Oscar Alsenfelt själv.
Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Dessutom plockas Tex Wiliamsson in under Malmö Redhawks vingar. Förra säsongen var Tex en av HockeyAllsvenskans absolut bästa målvakter och han var en av nycklarna till att IK Pantern återfanns i toppen av tabellen. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks.
– Tex visade under fjolåret vilken oerhört duktig målvakt han är och vi är glada över att han valt att skriva på ett tvåårskontrakt med oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den kommande säsongen kommer Tex Williamsson dock att spendera på lån hos Leksands IF.
– Med den målvaktssituation vi har, med både Cristopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt, känner vi att det här blir en bra lösning. Tex behöver spela matcher och vi är övertygade om att han kommer att fortsätta utvecklas i Leksand, säger Sylvegård.
Utlåningen gäller från augusti fram till säsongsslut och Malmö Redhawks har inte möjlighet att kalla hem Tex Williamsson under säsongen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close