FotbollNyheterTrelleborg FF

Dino Islamovic trivs på Vångavallen

Trelleborgs FF har inte bara Superettans överlägsne skytteligaledare i Salif Camara Jönsson. Anfallskollegan Dino Islamovic leder assistligan.

Trots att han bara passat till ett av Salif Jönssons mål.

– Han gör ju sina flesta mål på inlägg från yttermittfältarna. Men vårt samarbete fungerar bättre och bättre. Vi snackar mycket, både utanför och på planen, säger Dino Islamovic.

Efter 13 år i Malmö FF lämnade han för spel i Fulham i England och har de senaste säsongerna tillhört FC Groningen i Holland. I år flyttade den 23-årige anfallaren hem och valde spel i Trelleborgs FF. Det ångar han inte.

– Jag trivs bra. Det gjorde jag i Holland också, men nu bor jag i Malmö igen och det är något visst. Att spela i Trelleborgs FF är också något jag gillar. Vi har många bra spelare.

När du växte upp i Malmö måste alla ha snackat om Tjongavallen. Nu spelar du själv där.

– Hehe, det var länge sedan. TFF har många starka offensiva spelare och vi får se till att spela efter marken så blir det Vångavallen istället.

– Salif och jag, plus Marcus Pode, Zoran Jovanovic och Kristian Haynes och även en bra bänk offensivt. Det är ingen slump att vi gjort flest mål i serien.

Är ni ett lag för toppen?

– Det får vi se. Även om vi vinner de närmaste matcherna kan vi förlora en massa sedan. Det gäller att prestera hela tiden och inte ta ut något i förskott.

Med ett mål och tre assist har Dino Islamovic hamnat i skuggan av Salif Camara Jönssons nio mål. Men han har banat väg för de andra och skapat åtskilliga chanser både åt dem och sig själv.

– Tyvärr har jag inte satt lägena jag skapat.

Är det stor skillnad på att spela anfallare i Sverige och Holland?

– I Holland är det mer man-man, här mer zon. Många lag i Holland, särskilt på de lägre nivåerna, spelar dessutom sjukt offensivt. Därför ska en anfallare göra många mål, annars blir det kritik, säger Dino Islamovic och beskriver sina styrkor som forward.

– Jag är bolltrygg, stark och snabb och har bra teknik.

– Nu slipper jag dessutom skadeproblemen som stoppat mig en hel del de senaste säsongerna.

När han i våras debuterade för Trelleborgs FF i Svenska cupen var det hans första tävlingsmatch på två år.

Kontraktet med TFF skrevs på bara sex månader med en option på ytterligare sex. Vad som händer i sommar är dock inget han går och tänker på nu.

– Jag lägger fokus på matcherna och på att spela bra. Sedan får vi se. Att vara med och slåss om uppflyttning med TFF är helt klart något som lockar, poängterar han.

Dino Islamovic delar för övrigt ledningen i assistligan med en annan gammal Malmö FF-spelare; IFK Värnamos Petar Petrovic.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close