skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenNyheter

H65 kan ta Champions League till Höör – eller Eslöv

Det var inte utan ett visst nöjaktigt leende som jag såg Ystads IF kliva fram i inledningen av semifinalen mot Kristianstad igår.
Totalt respektlöst.
De skaffade sig en fyramålsledning och ett grepp om matchen och varenda djävel såg ut som ett skenande kallblod i första sväng på ett travlopp. Tyvärr är hae kallblodiga travare en förmåga att vika ner sig över upploppen.
IFK Kristianstad bytte hela niometersuppställningen och på fem minuter var YIF ikappsprungna.
”Fel killar på plan” sa Ola Lindgren om sin startuppställning och huttade in andrakompaniet – som gick in och dominerade. Sådana saker är det bara IFK Kristianstad som kan göra.

Nu har Ystads IF en (?) sista hemmamatch. För inte kan de väl väl vända på ett underläge som… Vänta nu! Den fällan går vi inte i fler gånger.

***

Ett mer uppseendeväckande resultat var 23-24-segern för H65 i den tredje semifinalen mot LUGI.
Efter 33 minuter i den andra semifinalen hade LUGI 1-0 i matcher och tio måls ledning i den andra. Nu ligger de plötsligt under med 1-2 i matcher efter H65:s enorma vändning och rysaren igår. Där har ni en enorm mental tröskel som LUGI-laget ska ta sig över. I Höör…

LUGI har varit ett fantastiskt lag hela säsongen. Tills nu. Ska de lyckas vända på den här semifinalen måste spelare som Hanna Blomstrand, Ebba Engdahl och Melissa Petrén få det att lossna.

I H65 svarade de två blivande utlandsproffsen för strålande insatser. Jessica Ryde var 50-procentig i målet och Cassandra Tollbring.. Hon var… Ja, alltså, det var fan helt otroligt så bra hon var.
Tio mål, flera vassa assists – och dessutom i rollen som pådrivare.
Jag brukar prata av vikten om att tro på det man gör – och visa det. Tollbrings kroppsspråk i den här matchen smittade av sig på både medspelare, publik – och säkert motståndare.

Tollbring – hetast i Sverige.
Tidigare var det Jerry som placerades under den rubriken. Nu är det Cassandra.
Grattis Larvik. Och grattis ligalandslaget. Frågan är som Signell kan ha kvar henne i det blågula B-laget om Cassie fortsätter så här, utvecklas ytterligare i Norge och dessutom spöar Sävehof i en eventuell final…
Tollbrings matchtröja från igår är förresten till salu fram till kl 21 ikväll. H65 säljer sina matchtröjor på sin Facebooksida – alla pengar går till forskningen mot ALS.

För två-tre år sedan hymlades det med ögonen och skrattades bakom ryggar när H65:s starke man Jan Hansson och dåvarandre tränaren Niklas Harris gick ut i media och sa ”H65 ska ta Champions League till Höör”.
Nu är laget två (kanske tre) matcher från att lyckas. Dessutom med en hel drös spelare som kommer från just Höör och har växt upp i klubben. Emma Rask, Anna Johansson, Jannike Wiberg, Ida Gullberg…. Jasmina Djapanovic har varit med sedan division två-tiden och Jonna Linnéll har också varit en stor del av framgångssagan.
Det är egentligen helt otroligt. Men H65 kan göra det. Och dessutom vinna en ny Europacuptitel samtidigt.
Säsongen kan också sluta med tre raka förluster.
Nu står allt på spel. Och med en Cassandra Tollbring i toppform är allting möjligt.

Förresten.
På tal om Champions League och Höör.
Det är inte alls säkert att Höör – om de nu når dit – får spela sina Champions League-matcher i Höör. I den turneringen ställs högre krav på hallen och det är ytterst tveksamt om EHF godkänner Sporthallen i Höör.
Då tvingas H65 att spela Champions League i Eslöv eller Lund.

I Höör råder redan hallbrist som tvingar ungdomar att träna handboll utomsocknes.
Däremot finns det gott om ödetomter.
Fattar ni vinken, kära Höörpolitiker?

Christoffer Ekmark

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2