Nyheter

Jimmy siktar på ny pallplats

För andra helgen i rad gästar Blancpain GT Series de brittiska öarna, när fältet bara några dagar efter Sprint Cup-deltävlingen på Brands Hatch nu intar F1-banan Silverstone för årets andra Endurance Cup-race. Jimmy Eriksson tar den här gången plats i HTP Motorsports Mercedes-AMG GT3 #84, och för skåningen är det korta uppehållet extra välkommet.

– Det känns faktiskt väldigt skönt att få tävla igen så här snart efter helgen på Brands Hatch, säger Jimmy Eriksson. Vi hade det tungt där och fick inte med oss det resultat vi hade hoppats på, och efter en sådan helg vill man alltid ha revansch så fort som möjligt. Nu är det Endurance Cup och en annan typ av bana som gäller, så det är helt andra förutsättningar – som vi ska försöka göra det bästa av.

Eriksson, tillsammans med förarkollegorna Maximilian Buhk (GER) och Franck Perera (FRA), slutade trea i Endurance Cup-premiären på Monza för tre veckor sedan och har siktet inställt på ett liknande resultat på Silverstone.
– Målet är absolut att återvända till pallen den här helgen, eller åtminstone topp fem, avrundar Eriksson. Det måste vara vår ambition.
Helgens Endurance Cup-race körs på söndag och sträcker sig, liksom på Monza senast, över tre timmar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close