FotbollMalmö FFNyheter

Pa Konate missar resten av vårsäsongen

Det var en muskelbristning i låret Pa Konate råkade ut för i MFF:s segermatch mot Elfsborg. Därmed kommer han inte att spela mer före det allsvenska uppehållet.

– Första reaktionen är medlidande med honom. Klart att det är tufft. Visst det kunde varit ännu värre kanske, men det var en allvarlig skada. Det är alltid tråkigt. Sedan händer ju sånt. Synd för oss för vi tappar en spelare som spelat en hel del, men framförallt är det tungt för honom, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Fram till den 3 juni spelar MFF fem matcher i Allsvenskan, mot Östersunds FK (hemma), Hammarby iF (borta), IFK Norrköping (hemma), AIK (borta) och Jönköping Södra (borta).

Till de matcherna kommer Pa Konate inte att vara tillgänglig. Sedan är det uppehåll till den 1 juli då MFF tar emot nykomlingen AFC Eskilstuna på hemmaplan. Då hoppas det medicinska teamet att rehabiliteringen ska vara avslutad.

– Hela våren låter länge, men det handlar inte om så många matcher. Vi pratar muskelbristning i muskelbuk vilket är bättre än om det varit ända uppe i senan. Senfästena är intakta vilket också är positivt. Men de fyra-fem veckorna som är kvar till uppehållet kommer han att missa, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Sedan har vi goda förhoppningar att ha honom tillbaka till den allsvenska återstarten. Sedan vet ju alla vad som händer däremellan, men det tycker jag är onödigt att spekulera i. Nu ska vi se till att få Pa bra så fort som möjligt.

U21-EM i Polen avgörs den 16-30 juni.

Erdal Rakip och Behrang Safari, som fick besvär under Elfsborgsmatchen, är friska och kör för fullt.

– De är symptomfria. Det finns alltid en oro att det kan svullna upp lite, speciellt Erdal som fick en smäll. Men det ser bra ut. Vi jobbade med det igår och han har kört fullt idag.

Felipe Carvalho har en lätt känning i ljumsken och kände av det lite under dagens träning.

Teddy Bergqvist har varit magsjuk, men tränade för fullt idag efter att ha varit frisk under onsdagen.

– Han fick besvären dagen innan vi åkte till Borås. Eftersom vi haft ett par magsjukor i truppen tog vi det försiktigt med att låta honom börja.

Andreas Vindheim körde också för fullt efter sin överansträngning i vaden. Han bör vara tillgänglig till helgens match mot Östersunds FK.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close