Nyheter

Philip Ljung gör sig sitt eget namn i BoIS

Fostrad av Roger Ljung, en av VM-hjältarna 1994, har Philip Ljung för många varit “Rogers grabb”.
Nu håller 19-årige Philip på att göra sig sitt eget namn i Landskrona BoIS.
– Jag är en av många som gått den långa vägen via BoIS ungdomslag till A-laget, det tror jag är väldigt betydelsefullt både inom A-truppen, U-sektionen och för publiken, säger mittbacken.

Efter att ha tagit studenten för ett knappt år sedan har Philip Ljung kombinerat fotbollen med ett kontorsjobb på AKEA som ekonomiassistent.
– Främst är det leverantörsfakturor som ligger på mitt bord. Det blir mycket pappersarbete, men jag stortrivs i de båda rollerna.
Det sägs att framtiden för ekonomer annars ser mörk ut?
– Jaså. jamen då är det väl bara att satsa på fotbollen ordentligt då, garvar Ljung.

150815 Landskronas Bois Philip Ljung pŒ lŠktaren tillsammans med sin pappa och fšredetta landslagsspelaren Roger Ljung under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Gefle den 15 augusti 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91199
Philip Ljung på läktaren tillsammans med Roger Ljung.

Uppväxten med pappa Roger har ägt rum i Borstahusen. Under alla år är det Landskrona BoIS som gällt och hans årgång födda 1997 var länge väldigt lovande.
– Vi vann nästan alltid våra serier och det gick bra i SM. Men det är bara jag som är kvar i klubben. En del av de andra finns i Glumslöv, Wormo, Eskilsminne och sådär.
Annars är det något som är anmärkningsvärt för dagens A-trupp. Ni är väl sex-sju man som har gått en liknande väg som du, via U17, U19 och U21 – till A-laget?
– Exakt och det är positivt för klubben på många sätt. Det tror jag är väldigt betydelsefullt både inom A-truppen, U-sektionen och för publiken. Jag märker hur det finns en hunger bland ungdomsspelarna för de vet om att det är möjligt att ta sig till A-laget – att klubben verkligen vill det. Jag har själv en lillebror född 03 och redan i den åldern spelar sådant här roll.

Du har varit BoIS trogen?
– Det har funnits tankar på röra på sig någon gång, men sedan jag blev 15 år och utvecklingen började att ta fart på allvar så har det alltid varit fokus på BoIS.
Idag är du “förstahandsreserv” på mittbackspositionen?
– Så är det. När vi fick någon skada i början av säsongen så har jag fått chansen och spelat två matcher från start och inhopp tidigt i en tredje. Så jag vet om att det kommer bli speltid. Och när man inte får spela då gäller det att ösa på 100 procent på träningar och i U21-matcher.

Beskriv dig som mittback?
– 1,81 lång och kan även spela ytterback. Jag är väl en blandning av Behrang Safari och Franz Brorsson, haha. Jag gillar att styra och ställa med laget och känner mig allt tryggare med bollen.

Säsongsstarten har varit lovande?
– Vi har en bra försäsong i ryggen och har en bättre stabilitet i laget, även på bortaplan. Vi är ödmjuka för det är en lång säsong, men bra start är viktig och det fick vi.
Som Landskronait – märker du av på stan att fotbollen är het igen?
– Tveklöst är det så. Man får en positiv känsla ute på stan. Fotbollen betyder mycket för folket i Landskrona. Alla vill att vi ska gå upp i Superettan. Laget får ett fantastiskt stöd som betyder mycket. Nu är det upp till mig och laget att fixa avancemanget.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close