skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Östersund är näst bäst i serien

Lasse Nielsen, Andreas Vindheim och Dennis Hadzikadunic går in i MFF-truppen mot Östersunds FK. Ut går Pa Konate, Felipe Carvalho och Tobias Sana.

Pa Konates lårskada håller ju honom borta från spel vårsäsongen ut och Felipe Carvalho får vila eftersom hans problem med höftböjaren/ljumsken inte vill ge med sig riktigt (mer om det här). Tobias Sana hamnar utanför för att MFF vill ha fler defensiva alternativ på bänken.

– Vi kände att vi ville ha med oss Dennis, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson (bilden, Foto: Bildbyrån).

Han är dock inte speciellt orolig för att Behrang Safari var lite sliten och stod över daggens träning.

– Att vi har 18 i truppen och inte garderat med 19 säger en del…

Dennis Hadzikadunic behövs dock som backup med tanke på skadan på Konate och känningen på Carvalho. Dessutom är Lasse Nielsen tillbaka efter sin hjärnskakning. Han har fullföljt trappan, är helt symptomfri och kan spela. Men det finns alltid ett osäkerhetsmoment.

Det innebär följande MFF-trupp: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotún, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget och Alexander Jeremejeff.

MFF har för en gångs skull tränat två pass inne på Swedbank stadion som uppladdning inför matchen, både på fredagen och idag. Det första var försvarsinriktat och det andra lite lättare.

– Vi ville ha tillgång till den fulla ytan på fredagen istället för att använda den mindre träningsplanen och det blev en bra träning där vi jobbade mycket med försvarsspel, säger Magnus Pehrsson och berömmer Östersunds FK.

– De hade kunnat ta några poäng till och är näst bäst i serien. Förutom oss är de nog också det mest flexibla laget i serien. Det är ingen överraskning att de är bra, de var det redan förra året, övertygade under försäsongen och vann cupen.

När det gäller deras flexibilitet, har du koll på hur de kommer att spela mot er?

– Tror det, men jag är förberedd på två alternativ till.

Har deras 3-0-seger på Swedbank stadion ifjor någon betydelse nu?

– Jag tyckte att det märktes en extra koncentration hos våra spelare redan när vi möttes i Salou under försäsongen. Vi vet att det krävs noggrannhet och en sund respekt för vad Östersund gör. Men vi är fortfarande det bästa laget.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close