Nyheter

Malbas drar sig ur Basketligan

Malbas drar sig ur Basketligan nästa säsong och börjar om i Superettan.

Efter en konstruktiv dialog med Svenska Basketförbundet är det nu bestämt att Malbas spelar i den nya rikstäckande Superettan till nästa säsong.

Malbas har insett att det krävs en starkare organisation, och mer pengar, för att på allvar kunna konkurrera i Basketligan, därför lämnar klubben Basketligan efter två säsonger.

_ Vi har ett antal trogna sponsorer som varit med på resan till, och i, Basketligan, men tyvärr lyckades vi inte få ringarna på vattnet effekten av vår framgång med kvartsfinalspel under första säsongen. Det är en oerhört tuff konkurrens i Malmö om sponsorpengarna. Vi kampar inte bara mot drakar som Malmö FF och Malmö Redhawks, men också mot en mängd andra elitklubbar i olika idrotter, säger Malbasordföranden Rickard Nilsson i ett pressmeddelande.

_ Det blev helt enkelt för tufft ekonomiskt för oss att fortsätta i Basketligan. Nu tar vi ett steg tillbaka och har en plan hur vi skall komma tillbaka till Basketligan på lite längre sikt genom att, dels förstärka organisationen med en Klubbchef, som är tänkt att leda jakten på intäkter, och, dels genom en ökad satsning på Ungdomssidan och Skolverksamheten så att vi växer och blir en ännu större basketfamilj, samtidigt som vi ger Damlaget utrymme att fortsätta utvecklas.

Sportchefen Janne Hasselström blickar framåt.

_ Innan detta var på plats har det varit svårt att rekrytera en coach och bygga en trupp. Målet är att kunna vara med och vinna matcher i Superettan med ett lokalt förankrat lag. Vi kommer troligtvis inte ha plats för några importer, vi vill ge våra egna unga och talangfulla spelare chansen att utveckla sig till elitspelare. En eller två äldre rutinerade spelare skulle passa fint in.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close