skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenNyheter

Kartan är ritad, LUGI

Efter att ha följt H65:s Europaresa på så nära håll det går kändes det märkligt att inte vara på plats den här gången. En planerad 60-årsfest och en oplanerad sjukdomsbild låg bakom det valet

Hur som helst har jag nu kunnat se Europacupfinalen i efterhand och det såg nästan ut att vara samma match som i Zagreb.
Kroatiskorna var extremt duktiga på att göra H65 dåliga. Cassandra Tollbring suddades bort helt och efter en jämn första halvlek (där H65 missade två straffar och chansen att göra ett litet ryck) sprang Zagreb ifrån med några bollar i början av den andra. Zagrebs snabba smuggelhandboll är en typ av handboll vi sällan ser i SHE.

Zagreb var tveklöst värdiga mästare, men jag vet att det svider i Höörlägret eftersom laget inte alls nådde upp till sin kapacitet. Mot LUGI i semifinal 3 gjorde man det i 40 minuter och i semifinal två i 25 minuter.
Där har ni H65 i ett nötskal. Kapabla men ojämna som 17.
Det är enkelt att förstå spelarnas frustration efteråt. Att förlora matcher mot ett bättre lag är en sak. Att förlora avgörande finaler för att ens eget lag inte når upp i nivå – när det gäller som mest – är en annan sak.
Johan Flinck satte fingret på det.
Cassandra Tollbring gjorde 19 mål i två matcher mot LUGI. Och ett mål igår.

Hur som helst. H65 Höör har nått två Europacupfinaler på fyra säsonger. Det är en bedrift, mer än sportslig, som handbollssverige måste ha stor respekt för.

Det är för övrigt andra gången som H65 åker ur Challenge Cup. Senast de gjorde det ar säsongen 12/13. Även då mot kroatiskt motstånd.
Kartan är ritad för Dragan Brljevic.
Som är… från Kroatien.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close