skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Ytterligare ett steg på vägen för Rasmus Bengtsson

Det är fortfarande en bra bit kvar till comebacken, men på lördagsträningen kunde Rasmus Bengtsson ta ett kliv till i rehab-processen, som pågått ända sedan operationen i november.

– För första gången var jag med lite i possession-spelet också, berättar MFF-backen.

– Det går åt rätt håll. Även om jag velat gå in i full träning redan nu hade det kanske inte varit det smartaste. Så man sätter några småmål på vägen. Som sagt i dag var första träningen med lite mer possession-spel med resten av gruppen och innan uppehållet kan jag kanske vara med ännu lite mer och sedan är det stora målet att ta ett stort kliv precis efter uppehållet!

Med start mot Östersunds FK spelar MFF fem matcher i Allsvenskan fram till den 3 juni. Sedan återstartar man den 1 juli. Då ska alltså Rasmus Bengtsson vara mogen att gå in betydligt hårdare och mer aktivt i den kollektiva träningen.

 

Är det något av de här småmålen, eller stationerna i processen, som kändes extra skön när du klarade av den?

– Det har funnits stationer hela tiden. Precis efter operationen var det skönt att bara kunna cykla. Efter det att kunna jogga, löpa, slå till en boll. Hela tiden har det funnits saker jag kunnat hämta motivation i. Men sedan har det ju även funnits dagar när jag bara velat lägga av, där motivationen och den mentala biten varit tuff. Absolut! Men sådana dagar kommer alltid i livet.

Hur mycket har strukturen hjälpt, att ha allting inrutat av det medicinska och fysiska teamet och hela tiden veta vad du ska göra?

– En stor hjälp, inte minst för att det verkligen gått i de etapperna. Med tre-fyra veckors mellanrum har det hela tiden gått framåt. När man känner att det ger resultat får man också extra motivation.

– Dessutom var det skönt att jag till slut gjorde operationen. Annars hade det bara blivit ännu sämre innan jag ändå hade behövt göra den och då hade det kanske varit helt slut med karriären, Nu hoppas jag kunna spela betydligt mer när jag väl är tillbaka. Kanske två-tre år till.

 

Påverkade skadan ditt spel hösten innan operationen?

– Jag fick aldrig någon rytm i mitt spel. När jag tittar tillbaka på mina matcher var det dessutom oftast så att i de större, viktigaste matcherna fick jag den extra energin som gjorde att jag fick mindre ont och kände efter mindre. Då presterade jag som bäst också. Mot lite mindre lag kändes det extra och då viker man ner sig lite också. Och presterar sämre.

 

Du har kontrakt nästa säsong också med MFF. Har det varit en trygghet under rehab-tiden?

– Alltid skönt att ha ett kontrakt. Just i min situation är det klart att det är skönt att ha ett år till. Jag blir ju 31 i sommar och tanken att sluta innan kontraktstiden går ut finns i alla fall inte.

Har du  någon speciell att tacka när du väl kommer tillbaka?

– Min familj och min närmaste sociala omgivning. Utan tvekan. De är alltid där.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close