Nyheter

Personlige Persson: ”Vår tids Krister Kristensson”

Äntligen har Malmö FF fått sin tids Krister Kristensson!

Det var helt enkelt nödvändigt att låta blodtrycket sjunka, att låta perspektivet bli några timmar större för att kunna ta in vad som hände på Stadion igår. Det var långa stunder elektriskt, inte Hexenkesselklass kanske men det jag upplevde som en relativt skön försommarbris blåste upp till orkan, och det skall vi kanske tacka det som det kändes oförberedda dommarteamet för.

Hade dom bara en dålig dag på jobbet? eller är Allsvenskan helt enkelt för hög nivå för dom. För känslan var att det gick för fort, trycket från läktarna för högt och deras väg mot att gå vilse blev så oerhört tydlig.

Jag tänker inte på dom röda korten, dom var röda, även om jag kan tycka att man har extremt dålig matchkänsla när Safari får sitt röda kort, utan mer på dom många märkliga, och ojämna bedömningarna som bygger upp den frustration som sedermera tar sina uttryck hos spelarna under matchen. Visst, det råder inget tvivel att spelarna har ett ansvar gällande sitt egna uppträdande på plan, men någonstans bör ett domarteam som igår bestod av fyra vuxna män och en kontrollant på läktaren, kunna hålla kontroll på en match som inledningsvis var relativt harmlös.

Och när man som det här teamet tappar kontrollen, stegvis, trots att det inte var några riktigt heta situationer förrän den mellan Safari och Östersunds Hosam Aieshs, borde man tillsammans med sin egna organisation fundera på om detta är rätt nivå för dom att döma på. Domare som har lite känsla för att döma på den här nivån desarmerar den här typen av situationer istället för att få det att eskalera. Och när de väl valt vägen med att dra upp en massa kort i varje situation så tappar man bort matchen helt.

Chef Rakip.
Chef Rakip.

Och andra sidan, det i sin tur tände upp stadion så pass att vi nästan upplevde Hexenkesselklass, det blev elektriskt och upplevelsen när Rakip gör 2-1 är svår att sätta ord på. Just när #12 smälter samman med laget på plan måste det vara ett helvete att stå på andra sidan.

Malmö har genom tiderna haft spelare som gör vad som helst för laget. Hårda, coola stonefaces som aldrig viker ner sig, Krister Kristensson, Stefan Schwartz och Pontus Jansson är spelartypen jag tänker på. Och jag har tyckt att Malmö saknat just den spelartypen under ett antal år. Tinnerholm har potentialen, men ändå inte riktigt fysiken för det. Men det har Franz Brorsson!

170514  Stškigt efter situation mellan Malmš FFs Franz Brorsson och …stersunds Jamie Hopcutt  som resulterar i utvisningar fšr bŒda under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och …stersund den 14 maj 2017 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35330
Ett lejon i en hyenaflock.

Jag menar att så som han helt hänsynslöst mot sig själv, och därmed även motståndarna ibland (som igår), offrar sig för att laget skall vinna är nödvändiga ingredienser att ha i den typen av lag som Malmö skall vara. Och han har dessutom nått en så pass hög lägstanivå i sitt övriga spel att han varit den stabilaste mittbacken under inledningen av säsongen. Att han nu är borta oroar i alla fall mig betydligt mer än när Lasse Nielsen nu varit borta.

Notis 1 // När det tände till, när laget blev utsatt, tog kaptenen det extra steget till den nivå som bara han hade på planen igår, och det syntes i hans blick att frisparken skulle bara hängas in! Jisses vad bra han var igår Marcus Rosenberg!

Notis 2 // Ring Poolia.. laget behöver personal till backlinjen!

Notis 3 // Mycket gnäll om SvMFF, speciellt från Norrköpingshåll.. säger bara, Välkomna till Malmö!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close