FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki hyllar Magnus Pehrsson

Oscar Lewicki känner att han har hittat både formen och spelet. En stor anledning till det finner han i de regelbundna samtalen med MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Jag tycker att det är givande att prata med honom och jag tycker att vi får ut saker från våra samtal. Dessutom gillar jag att han inte bara fokuserar på nästa match utan även på individen och hur individen ska utvecklas. Jag gillar det skarpt hos tränare, som är så ambitiösa och har så stort intresse för den biten, säger Oscar Lewicki.

– Han är definitivt en del i min fina form och jag tycker att vi fått en bra relation där han har hjälpt mig med saker i min utveckling. Tidigt hade vi till exempel ett första snack där vi gick igenom situationer där jag kan kolla och titta efter lösningar redan innan jag får bollen.

Mot Hammarby kan det bli en nygammal, annorlunda roll, för honom. Som back.

– Jag spelade inte så jättemycket mittback i Häcken. Men det funkar bra om det skulle bli så. Det är en position jag är bekväm med och behövs det att jag spelar där så är det okej.

Vad kan du tillföra som mittback?

– Spelförståelse, jag är bra på att gå in framför och bryta och skicklig med bollen.

Hur mycket spelade du mittback i Häcken egentligen?

– Fem-sex matcher och sedan har det blivit sporadiskt i MFF. Jag är ju ingen rookie i alla fall. Dessutom är jag ju utbildad genom ungdomsåren på att kunna spela där.

Himmelriket på Svenska Fans har dessutom räknat ut att det blir din A-lags-match nummer 100 i MFF. Då kommer du bland annat med på den ständiga listan i årsboken. Hur känns det?

– De ringde upp mig och berättade. Det var inget jag visste, men det är väldigt stort för mig!

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close