skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Fem föreningar prisades av Sparbanksstiftelser

Fem idrottsföreningar från Dalby, Landskrona, Vä, Båstad och Vollsjö prisas av Sparbanksstiftelserna i Skåne* för sitt arbete på barn- och ungdomssidan. Priserna på 10.000 kr vardera delades ut på en stor galakväll i Lund på tisdagen.

Motiveringen bakom utmärkelserna ”Årets förnyare” är att de fem föreningarna gjort särskilda insatser utifrån Barnrättsperspektivet, vilket bygger på att barn- och ungdomsidrott ska utgå från varje individs uttalade intresse och behov.
– Idrottsrörelsen är viktig för både individ och samhälle. Kraven på gott ledarskap är särskilt höga när det gäller arbetet med barn och unga. Utifrån det perspektivet vill vi lyfta fram dessa fem föreningar, säger Östen Gunnarsson, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen 1826.

Närmare 400 gäster var samlade på Sparbanken Skåne Arena på tisdagskvällen för att hylla det ideella ledarskapet inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. 200 ledare fick ta emot stipendier från Sparbanksstiftelserna och Skåneidrotten, och utöver detta offentliggjordes de fem föreningspriserna. På scen underhöll bland andra Svedala Allstars. Konferencier var friidrottsprofilen Kajsa Bergqvist.

Följande idrottsföreningar prisas med 10.000 kr för sina nytänkande insatser på barn- och ungdomssidan:
* Wä IF, med ordförande Camilla Brolin. För priset står Sparbanksstiftelsen 1826.
* Dalby Gymnastikförening, med styrelseledamot Therese Lundgren. För priset står Sparbanksstiftelsen Finn.
* Vollsjö Danssportklubb, med kassör Kicki Lovén. För priset står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.
* Landskrona Atletklubb, med ordförande Patrik Helgesson. För priset står Sparbanksstiftelsen Skåne.
* Båstad GIF, med styrelseledamot Christel Bengtsson. För priset står Sparbanksstiftelsen Gripen.

Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Finn samt Sparbanksstiftelsen Skåne och Sparbanksstiftelsen Gripen.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close