Nyheter

Hammarby-MFF 1-1 – här är spelarbetygen

Obesegrade efter nio omgångar.
Tacka Anton Tinnerholms vänster för det.

Det kom ett SMS från chefen strax efter 21.
“Christoffer, även om det var kass idag – överdriv inte.”
Så.
Här kommer ett valiumreferat av 1-1-matchen mellan Hammarby-Malmö FF.

Första halvlek var en ensidig historia.
Malmö FF spelade runt, ägde boll och kontrollerade matchen fullständigt – utan att för den skull skapa en massa målchanser. Det påminde om en flock vargar som springer i flock runt omkring sin utvalda älg för att trötta ut den och sedan, när tiden var den rätta, slita sitt byte i delar.
Det dröjde 35 minuter innan alla smålänningar, örebroare, värmlänningar och gävlebor i Hammarbyklacken fick anledning att jubla. Då reducerade nämligen Hammarby hörnstatistiken till 1-8.

Men!
Även flockdjur på flykt kan vinna på Keno till och från.
Andra halvlek var nyss inledd när MFF efter en förlorad närkamp på ett inkast släppte fram Arnar Smarason med boll mitt i banan. En tung vrist senare ledde Gröna Jägaren med 1-0. Orättvist som hagel på semestern.

Magnus Pehrsson som nyss tänkt “Haha. Ser ni nu alla MFF-tvivlare att även vårat B-lag kan spela ut de här brödgängen?” gav AC och Mackan en snabb blick. Fem minuter senare var båda stjärnorna inbytta på Lewickis och Bergets bekostnad.
Matchbilden jämnades ut en aning. Med 1-0 i ryggen fick Hahahammarby lite mer ytor i omställningarna, men det vore en lögn att säga att de var nära att öka på. Istället kom 1-1 i den 68:e matchminuten.

Anton Tinnerholm fick inte in sitt inlägg med högerfoten. Vad gör man då?
Drar in den i kryllet med vänstern såklart.
Antons andra pärla den här säsongen minsann och nu skenar han fram i backarnas interna skytteliga.
En som förresten inte tar upp kampen med Anton på söndag i Norrköpingsmatchen är Carvalho – som drog av en bit av ljumsken strax efter kvitteringen.

Vi väntade på ett sedvanligt övertidsavgörande, men den här gången ville det sig inte. FF skapade ett par halvchanser och en Cibicki i aprilform hade avgjort den här kampen. 1-1 efter full tid, två förlorade poäng och en magnifik triumf för deltagarnas dödgrävarfotboll.

Betygen:

Betygsskalan:
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

Johan Wiland: 3
Höll sig vaken i första halvlek. Mycket mer går inte att begära. Hemsk match för en keeper. Stod i praktiken still i 90 minuter, sedan kom en mörsare i krysset.

Anton Tinnerholm: 4
Tinnerholm – Vinnerholm. Den där träffen med vänster kommer han att komma ihåg på sin 90-årsdag på hemmet även om han blev dement innan pensionen. Lirade överallt, vann närkamper och tryggare med boll än någonsin. Hade faktiskt ett halvläge att avgöra fighten, hade han satt den hade vi köpt honom en hundvalp. En foxterrier.

Felipe Carvalho: 3
Gjorde det enkla och trygga och såg ut att ha kontroll på det mesta utan att för den skull sättas på prov. Kunde blivit hjälte om han satt sitt nickläge på hörna i första halvlek. Linkade istället av plan med 20 minuter kvar med en kraschad ljumske. Mittbackarnas BK går på knäna nu.

Lasse Nielsen: 4
Förarbetet när MFF ställde om vid kvitteringsmålet var mittbacksporr. Agerade med pondus och tryggheten själv.

Dennis Hadzikadunic: 3
Fick 20 minuter. Gjorde precis det Carvalho gjorde men med en halvmeter mindre midjemått – det absolut enklaste och säkraste i varje situation.

Andreas Vindheim: 3
Bra besked inför den aningen viktigare matchen på söndag. Löpvillig, smart, rörlig och känns inte som en försvagning i backlinjen direkt. Tänk att när det är backkris i MFF på grund av skador och avstängningar – då är mannen med glaskäken plötsligt given.

Magnus Wolff Eikrem: 2
Att bänka spelare kan ge två effekter. En av dem är att spelarna höjer sig när de får chansen. Så var inte fallet nu. Fick många fasta situationer att hantera, men det ledde inte till ett smack.

Oscar Lewicki: 2,5
Fick 60 minuter. Dominerade i första halvlek utan att för den skull skapa farligheter.

Anders Christiansen: 3
Så trygg med bollen och så rak i spelet. Ställdes mot bussen till Mariatorget sista 20 och hade inte tid på sig att springa sönder den. Det är lugnt AC, det här var ändå bara uppvärmning.

Erdal Rakip: 2
Chef senast.
Praoelev nu.
Kraftlös andra halvlek.

Jo Inge Berget: 2
Nej Inge.

Pawel Cibicki: 2
Löpte massor i första halvlek utan att få en pass.
De gånger han fick skottläge avlossades endast sorkdödare, och det var fel arena för sådana egenskaper.

Alexander Jeremejeff: 0
Vem?

Markus Rosenberg: 3
Fick en halvtimme. Han göra en ny reklamfilm till Vinnarkulturtröjorna som tryckts upp och fick en ny dimension i anfallsspelet, men hann inte få några guldlägen för att avgöra.

Underlaget:
0
Bara helrörsvaskarna på Café Opera är plastigare.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close